Den som vill kan göra lite med citron- och vitlöksolja och ringla över när köttet skall serveras. 1 deciliter olivolja 3 rivna vitlöksklyftor rivet skal från en fin citron När rostbiffen upnått en innertemperatur av 60 grader, tar jag ut den ur ugnen och lägger den i en liten form. 3 rivna vitlöksklyftor
Gnid in den krossade vitlöken på degen. 1 krossad vitlöksklyfta, ½ msk olivolja, havssalt, tomater, gulbetor eller zucchini, citron, potatis, rädisor, riven mozzarella eller annan ost, färska eller torkade örter. 1 krossad vitlöksklyfta
Delade på mitten, urkärnade och grovt riven utan att ta med skalet. Vitlök. Koka köttet i saltat vatten med grovt skuren lök, vitlök och hela svartpepparkorn tills det är klart
Finhackad vitlök. Lägg i vitlök och bryn någon minut till. Jag fick en ide att jag skulle försöka att göra en ragu med lammlägg som fungerar som pastasås, ungefär som oxsvansragu från Rom
Jag exprimenterade iallafall fram biffar med citron,vitlök och kryddor i, blev jättegott. Citron/vitlök/kryddbiffar med potatis"sallad" (4 personer). 2 pressade vitlöksklyftor. 2 pressade vitlöksklyftor
Hacka vitlök,chili och de soltorkade tomaterna fint,blanda och fyll de snittade kycklingfileerna. Bryn lite skivad vitlök och lägg i botten,lägg i kycklingen,blanda tomatburken med grädden och häll över kycklingen
Låt vitlöken gå med en liten stund på slutet, men akta så att den inte bränns. Fräst riven rotselleri, svamp, krutonger och aioli, 2 portioner. 1/2 klyfta vitlök, hackad. 1/2 klyfta vitlök, hackad