När brysselkålen är gyllene lägger ni den på en salladsbädd och toppar rikligt med hyvlad parmesan. Eftersom tiden går i en ryslande fart och vi närmar oss mot julafton kommer jag låta denna veckan enbart publicera recept som ni förhoppningsvis kan känna er inspirerade av att göra med en gång
Smakerna av underbart god av vitlökochparmesan blandat med persilja och italienska örter gör detta recept till en riktigt storfavorit hos oss på myTaste
Kall sås medparmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finrivenparmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Mixa med stavmixer eller blender till en slät röra. När vitlöken är färdiggräddad pilla bort skalet (som nu nästan redan trillat av) och blanda ned vitlöken i bönorna
Servera fisken och de rostade tillbehören tillsammans med krispigt fräsch sallad och bröd. Helgrillad snapper med grillad citron och rostad vitlökPortioner
Massera in svartvitlöken i köttet. Placera potatisen med smör, svartpeppar och örtsalt i ugnen. Fick några fina bitar av Bulltofta kött och gjorde som jag brukar
Massera in svartvitlöken i köttet. Fick några fina bitar av Bulltofta kött och gjorde som jag brukar göra, jag lät den ligga kvar i kylen ett antal dagar extra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.