6-8 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g) 125 g ricottaost 1 fast päron t ex Conference 100 g ädelost ca 50 skuren grönkål 1/2 msk olivolja 1 dl grovhackade valnötter 1 msk flytande honung Lägg till i inköpslistan
Grönkål, rödkål och brunkål vart vi än vänder oss. Jag såg hela två grönkålspajer med chèvre och valnötter på social media idag - så jag kände att det var läge för mig att inspireras
¾ dl ricotta eller kvarg. Några av mina favoritrecept är Spaghetti med vinkokt zucchini med smak av timjan, Friterade risbollar med saffran och sås på färska tomater, Äppelbruschetta med grönkål vitlök och chili, Ugnsbakad paprika med fänkål och getost, Bondbönor med ärtor och mozzarella
Därefter hackade jag grönkålen och blandade med några skedar crème fraîche (eftersom jag inte hade någon ricotta hemma), smakade av med salt och lite vitpeppar och fyllde sedan cannellonirören med grönkålsröran och lade i smord ugnsform, hällde sedan över en neutral bechamelsås smaksatt med lite riven ost
Jag lagade nyligen en liten rödbetsravioli där jag kokte rödbetan i rosévin och stansade ut precis som Fredrik gjort, fyllde den med ricotta, hallon och balsamico till en fin oxfilé
Blanda ner ricottaost och mjöl. Lägg löken och grönkålen i en skål och låt svalna. Tillsätt grönkålen och fräs i ca 5 minuter. 500 g ansad, förvälld och hackad grönkål. 250 g ricotta