Ricotta grönkål recept

Laxlasagne med grönkål och ricotta

Laxlasagne med grönkål och ricotta

Laxlasagne med grönkål och ricotta Save PrintFörfattare. Rör ner ricotta och grädde, salta och peppra efter smak och låt allt koka in en stund
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

6-8 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g) 125 g ricottaost 1 fast päron t ex Conference 100 g ädelost ca 50 skuren grönkål 1/2 msk olivolja 1 dl grovhackade valnötter 1 msk flytande honung Lägg till i inköpslistan
Lasagne med grönkål och svamp

Lasagne med grönkål och svamp

kycklinglasagne med aubergine, ramslök och ricotta. Skär bort mittenstjälken på grönkålen och strimla bladen fint
Pizza bianca med valnötter och fikon

Pizza bianca med valnötter och fikon

Blanda ricottan med grönkålen och olivoljan och bred ut inom ramen på degen. Här har jag gjort en sås på ricottaost istället
Dagens rätt vecka 1

Dagens rätt vecka 1

Canneloni med grönkål, ricotta och rökt skinka. Nyårslöftet har hållit hittills. En hel vecka med planerade middagar

Hannus jordiga

¾ dl ricotta eller kvarg. Några av mina favoritrecept är Spaghetti med vinkokt zucchini med smak av timjan, Friterade risbollar med saffran och sås på färska tomater, Äppelbruschetta med grönkål vitlök och chili, Ugnsbakad paprika med fänkål och getost, Bondbönor med ärtor och mozzarella
Grönkålsfylld cannelloni med färskriven tryffel

Grönkålsfylld cannelloni med färskriven tryffel

Därefter hackade jag grönkålen och blandade med några skedar crème fraîche (eftersom jag inte hade någon ricotta hemma), smakade av med salt och lite vitpeppar och fyllde sedan cannellonirören med grönkålsröran och lade i smord ugnsform, hällde sedan över en neutral bechamelsås smaksatt med lite riven ost
Laxlasagne med grönkål och ricotta

Laxlasagne med grönkål och ricotta

Rör ner ricotta och grädde, salta och peppra efter smak och låt allt koka in en stund. Skär av grönkålsbladen från stjälken och skär grovt

Julgnocchi

Blanda ner ricottaost och mjöl. Lägg löken och grönkålen i en skål och låt svalna. Tillsätt grönkålen och fräs i ca 5 minuter. 500 g ansad, förvälld och hackad grönkål. 250 g ricotta