Börja med att koka upp grädde och vitt vin. Viktigt med ricotta i fyllningen, för krämighetens skull. Vi har en pastamaskin, men man kan använda färdigköpt pastadeg och kavla själv
Lagade en väldigt god söndagsmiddag igår av kalvstek, gräddig örtagårdssås och tillbehör, ni ska få recept på den senare men först en grymt god pasta med färsk ravioli
Smaka av med salt och peppar. Koka pastan på svag och låt den rinna. Blanda crème fraiche, mjölk och ost i en kastrull och värm på svag värme tills osten smält
Relaterade Raviolimed svampfyllning, vitvinssås och rostade pinjenötter. Har under den här perioden även försökt laga vegetariska middagar eftersom Stefan och jag för det mesta har lunchlåda med till jobbet
Knäck ägget i gropen och blanda in mjölet med ägget med en gaffel. Jag hittar nästan alltid något som jag inte hade tänkt köpa från början, men som sedan ändå får följa med hem
Krama ur vätskan och mixa spenaten med ricotta, ost, ägg, citronskal och muskot i en matberedare. Skär i fyrkanter med kniv, sporre eller ravioliskärare
Den här gången blev det raviolimed grön sparris och ugnsbakade tomater. Jag skar grön sparris i bitar och kokade dessa i några dl vatten med lantbuljong och en klick smör
Servera raviolin i djupa tallrikar med kokt sparris, riven parmesanost och olivolja ovanpå. Blanda allt ordentligt med händerna, knåda sedan degen tills den blir fast och smidig
Bryn alltsammans med tomatpuré i smör, tillsätt vin och vatten så det täcker. Koka ihop med grädden. Öppen ravioli på krabba, kräfta och pilgrimsmusslaDu behöver
vispa äggget och oljan med en gaffel och sedan tar du med lite av mjölet efter hand. Egengjort är så himla gott, det går inte ens att jämföra med köpes, det blir som en helt annan maträtt
Hacka och fräs schalottenlöken tillsammans med olivoljan i en kastrull tills den mjuknar. Lägg därefter i spenaten och fräs den tills den blir mjuk, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.