Företagandet försöker jag hinna med när Vincent sover, och det brukar gå rätt bra. Under veckan som gått har jag som vanligt jobbat ett par timmar per dag med mitt företag
Pizza är ett bra alternativ tycker jag, och funkar faktiskt vilken dag i veckan som helst. 1 tsk flingsalt. 1/2 dl olivolja. 1 tsk flingsalt. 1/2 dl olivolja
Ni är säkert många som förtvivlat undrat vart receptet på förra veckans ugnsfalukorv tagit vägen. Jag är ledig idag och skall snart ta med mig barnen och åka och handla lite mat till veckans matlagning
I dagarna kom våra första visitkort. Tänk att det ska ta så lång tid att få ändan ur och bara beställa en sådan simpel och inte alls dyr sak som visitkort
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. 1/2 dl rapsolja. 8-10 dl vetemjöl. Grädda tekakorna i ca 15-20 minuter, tills de fått fin färg. 1/2 dl rapsolja. 8-10 dl vetemjöl
Servera rätten med luftigt kokt ris och gärna extra soya att stänka över varje portion. Välj magert fläskkött i stället för nötkött till den här rätten
Det blev den här pajen, som få bli veckans vegetariska inslag. 3 dl Jyttemjöl original - blå påse100 g laktosfritt smör½ msk fiberhusk2 msk laktosfri mellan crème fraiche3 msk iskallt vatten1 liten purjolök1vitlöksklyfta1 påse babyspenat1 litet blomkålshuvud1 bukett broccoli10 - 12 soltorkade körsbärstomaterca 3 dl riven, smakrik ost - jag tog lagrad Herrgårdsost½ msk California Fancy Blend från The Spice Tree - eller annan valfri kryddblandning3 ägg2 dl laktosfri mellangrädde1 dl laktosfri mellan crème fraichesalt och vitpeppar från kvarnlite olja att fräsa purjo/spenat Mixa ihop pajdegen, och kavla/tryck ut den i en lätt smord, vid pajform. Grädda i 200 graders ugnsvärme (jag gjorde två stycken på en gång när jag ändå höll på, och gräddade i varmluft 150 grader) ca 12 - 15 minuter. 100 g laktosfritt smör. 1 liten purjolök. 1 vitlöksklyfta. 1 påse babyspenat
DAGENS RECEPT 15-03-22. 1½ tsk salt. 1 ägg. 1 finstrimlad purjolök. 1 dl vitt, okryddat ströbröd. ca 150 g god ost i skivor. bara 1 dl vätska att späda med. Till 8 - 10 portioner. Grädda färsen i ugn vid 175 grader ca 45 minuter eller tills den fått lätt färg och verkar genomgräddad. Är köttsaften som sipprar ut fortfarande röd måste du steka färsen ytterligare ca 10 minuter. Gör färsen som i vårt recept, men blanda i 1 dl rårivet rotselleri och 1 dl rårivet syrligt äpple. Späd med vatten, men ta bara 1½ dl vätska till vårt recept. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagda rödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja. Från Nya Mästerkocken 1984 4 - 6 portioner. 1½ tsk salt. 1 ägg 1 finstrimlad purjolök. 1 dl vitt, okryddat ströbröd. ca 150 g god ost i skivor
Men jag fick till det rätt bra ändå tror jag. 1 block fetaost. Kavla eller tryck ut i långpanna och låt stå kallt ca 15 minuter. Förgrädda sedan i 200 grader i ca 15 minuter. 1 block fetaost
1,5 dl. 150 gr. 1,5 dl. Sätt ugnen på 175C och klä en långpanna med bakplåtspapper. Grädda nederst i ugnen i 15 minuter. 1,5 dl kallt vatten. 150 gr smör. 1,5 dl strösocker
Spaghetti är kanske främst barnens favoriträtt. Billigare men ändå fantastiskt god blir rätten om du i stället för nötkött väljer en bit lamm, t ex av bringa, bog eller rygg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.