Renfile enbär recept

Enbärsdoftande renfilé

Enbärsdoftande renfilé

4-6 port600-900 g renfilé3 msk smör6-9 krossadeenbärsaltsvartpepparGör så här. Krydda med salt, peppar och krossade enbär och låt steka i ca 10-15 minuter
Renfilé till festmiddag

Renfilé till festmiddag

5-6 dl fond, gärna en blandning av viltfond och kalvfond (om du bara använder kalvfond låter du ett lagerblad och några hela enbär koka med för viltsmaken)
Renfilé a la Kollen

Renfilé a la Kollen

Putsa bort den vita hinnan från renfilen om det inte redan ärgjort och torka därefter av filen med hushållspapper

Grillrökt renfile med tillbehör

Krossa enbär, massera köttet i några minuter med enbär, olivolja och salt. 1 msk enbär. Låt det vila en halvtimme i rumstemperatur

Whiskymarinerad renfilé

Koka vinäger, socker och enbär tills sockret löst sig. 3 st enbär. Låt svalna och rör ner whiskyn. Bryn renfilén hårt, strö på salt och peppar under tiden

Viltfilé med rönnbärssås

Lägg filéerna i en trång form med lök och enbär, häll på vinet. Några enbär. Täck över och ställ kallt, minst ett par timmar, gärna längre

Renklämma med svenska smaker

Gnid in köttbitarna med enbär och svartpeppar. 2 msk enbär. Blanda ost, lingon och pepparrot. Låt dra några minuter

Ren Slashing

Blanda upp med Cognac, Dijon, ketchup, en äggula, enbär, en dash olivolja, salt & peppar, ½ hackad gul lök