Den här såsen har allt, full av smak från härliga örter, fräsch limesaft och hetta från jalapeñon, men det bästa av allt är att den är otroligt hälsosam, helt vegansk, glutenfri och bara helt enkelt underbart god!
Receptet kommer från bloggen Food for long life och recepten är precis som bloggtiteln avslöjar, hälsosamma och med en stor tanke på att kroppen ska må bra och att vi ska leva länge, grymt tycker vi på myTaste!
Gör så här:
1) Mixa alla ingredienser i en blender.
2) Servera direkt eller ställ in i kylskåpet tills servering!
Tillagningstid: Ca 10 minuter
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/chimichurri-sauce-with-fresh-cilantro-parsley-and-jalape%C3%B1oraw-vegan-and-gluten-free-46618075.html
Till mina chimichurrimarinerade fläskkotletter åt vi libanesisk tabbouleh - passar jättebra med sin fräscha och syrliga smak från bland annat citron och mynta
Chimichurrin stod jag inte och hackade för hand - jag körde allt med en stavmixer. Och i Romescossåsen använde jag inte mandel, utan ersatte med rostade solroskärnor
Blanda ordentligt och låt såsen vila i några minuter för att smakerna ska gå ihop. saltHacka örterna och ha ner i en skål tillsammans med flytande honung och saft från färskpressad citron
Till fisken hade vi kokta färskpotatis och en kall såsmed smak av limeoch sambal oelek. Rör i hop alla ingredienser och vispa såsenmed en elvisp till den tjocknar
Blanda med yoghurt, limesaft, salt, vitpeppar och kanske lite socker beroende på hur söta morötterna är (har du ingen lime så fungerar citron också bra)
En helt fantastiskt god ugnsbakad torsk i såsmed ingefära, gurkmeja, vitlök och örter. Kokosmjölken och smöret ger såsen en gräddig ton som höjer smaken av kryddorna
Häll tillbaka allt i pannan och häll över woksåsen. Woksås. Har man ingen sådan kan man hyvla remsor med t ex en osthyvel och sedan skära tunnare strimlor med kniv
Smaka av såsenoch ha till kycklingen och de rostade vitlöksklyftorna. OK, nu har den påverkan gått över som den hemska episoden om kycklingfarmen beskriven i boken "Två husvagnar" av Marina Lewycka orsakade, ochdärmed serveras kyckling igen här på bloggen, men absolut mer sparsamt, läs bara detta
Servera den stekta kasslern med örtig potatissallad och len yoghurtsås. Sås. Blanda yoghurten med lite honung och smaka av med citronsaft, salt och peppar
smaka av med salt. Sommarens hetaste tips på sås till grillat kommer här. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.