När allt var stekt, kokat och kryddat stod vi där med ca 4L grönsaksgryta till två personer. Grönsaksgryta "Ratatouille style"ca 4-6 port3 morötter1 fänkål1 squash/zuccini2 paprikor (gärna olika färger)2 gula lökar3 vitlöksklyftor100 gram färska champinjoner1 burk vita bönor i tomatsås1 burk/förp blandade bönor (eller valfri sorts bönor)2 förp hela tomater (eller krossade/passerade) man kan även använda slattar av överbliven tomatsås eller liknande1 msk oregano1 msk basilikasalt & pepparTill servering
Det finns oändliga variationer av den klassiska franska grönsaksgrytanratatouille. Så här gör jag när jag lagar en något matigare variant av ratatouille för fyra personer
Ratatouille är en härlig grönsaksgryta med anor i Sydfrankrike. Det finns hur många recept som helst att tillgå (om du söker på bloggen här finns ett liknande) men det brukar ingå tomater, aubergine, paprika och vitlök samt örter av olika slag
Ratatouille är en tomatbaserad grönsaksröra med lök och vitlök, squash, aubergine och paprika. Grönsaksgryta med grönsaksbuljong, morot, kikärter, purjolök och blomkål