700 g Scan Rapsgris Picnicbog. 1. Sätt ugnen på 200°C. Skär picnicbogen i 2x2 cm tärningar. 2. Skär bakpotatisen och fänkålen in ½ cm tjocka skivor och fördela i en ugnsform
Innan rökningen ska sidfläsket från rapsgrisen först saltas. Den här sommaren har jag ju förmånen att arbeta med svensk rapsgris från Scan och jag kan inte tänka mig något bättre att göra av sidfläsket än att röka det
Idag hade jag tänkt att hoppa på en av mina favoritdelar från rapsgrisen. Om inte annat angivits kommer allt kött i inläggen från den svenska rapsgris som Scan tillhandahållit för uppdraget)
Den här gången valde jag att helgrilla fläskfilé från rapsgris och för att sätta smak på köttet gjord jag en torr marinad en så kallad rubb som smaksattes med bland annat kaffe
Jag har av Scan fått fin rapsgris som jag lagat en festlig middagsrätt att serveras i september. Rapsgrisen är mör och fin, svenska grisar som mått bra och matats med nyttig rapsolja
1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Ris. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. När det är klart häll några droppar rapsolja över och salta efter smak