Rabarbermarmelad
catrineyngbro
catrineyngbro

Rabarbermarmelad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rabarbermarmelad
  • Portioner: Ca 3 dl
  •  
  • Förberedelsetid
  •  
  • Tillagningstid
  •  
  • Ingredienser
  • 300 g rabarber
  • 150 g syltsocker (ca 1,75 dl)
  • 1 matsked juice från lime
  • 1 tsk vaniljpasta eller vaniljpulver
  • Några hallon, om man vill för färgens skull.

Beskrivning

    Instruktioner:
    1. Skölj rabarbern och hacka den i mindre bitar.

    2. Lägg den i en kastrull med syltsocker, limejuice och vanilj. Koka upp, när den kokar låt den då sjuda i 5-7 minuter.

    3. Häll upp sylten på en varm väl rengjord burk med tätt lock. Den är väldigt lös och rinnig, men den kommer att bli tjock i kylen så var inte orolig. Förslut och sätt i kylen. Den håller i 2-3 veckor i kylskåpet.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.