Instruktioner:
1. Skölj rabarbern och hacka den i mindre bitar.
2. Lägg den i en kastrull med syltsocker, limejuice och vanilj. Koka upp, när den kokar låt den då sjuda i 5-7 minuter.
3. Häll upp sylten på en varm väl rengjord burk med tätt lock. Den är väldigt lös och rinnig, men den kommer att bli tjock i kylen så var inte orolig. Förslut och sätt i kylen. Den håller i 2-3 veckor i kylskåpet.
Skölj och skär den oskalade rabarbern i ca 2 cm långa bitar. Häll vatten och socker i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning tills sockret är helt smält
Semestern är igång och då regnet öser ner så blev det lite tid i köket denna dag. Maken fick i uppgift att fixa ihop en marmelad av överblivna rabarber sen förra projektet, för i år ska inget ätbart från trädgården gå till spillo
I detta litterära verk fanns med ett recept på rabarbermarmelad som jag idag har testat att tillaga och med facit i hand så är jag verkligen glad över det
Att koka en rabarbermarmelad med hjälp av syltsocker går fort. Jag smaksatte den med kanel. Marmeladen är jättegod till nybakade scones eller på ett knäckebröd med brieost
Har en fin vän i Åsa Ö, hon kom med en god Rabarbermarmelad med vanilj. Rabarbermarmelad med vanilj. Har en fin vän i Åsa Ö, hon kom med en god Rabarbermarmelad med vanilj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.