En krämig pasta med skinka och gröna ärtor. fräs skinkan lite i en stekpanna och häll över grädde och ost så att det kokar ihop någon minut salta och peppra
Tillsätt skinkan och låt den fräsa med. Blanda i grädden och ärtorna och låt koka några minuter. 180 g rökt, strimlad skinka. 250 g gröna ärtor. 2 vitlöksklyftor 180 g rökt, strimlad skinka. 250 g gröna ärtor
Fräs lök och svamp i smöret tillsätt sedan skinkan och låt den fräsa med. Häll på grädden och och ärtorna salta och peppra och låt koka med i några minuter
Eftersom jag försökte få pappa att inte servera några köttbullar och prinskorvar till barnen så hade jag köpt en bit varmrökt lax och gjort en romsås till den, för lax äter alla barnen
Hacka skinka och gurka eller äpple (jag tog äpple) och blanda med färskost, creme fraiche och ärtor. 200 g röktskinka. 1 dl gröna ärtor. 200 g röktskinka. 1 dl gröna ärtor
för att få skinkan att fästa runt tårtan brukar jag smeta ut lite dill majonnäs. 1gröna ärtor. 1ca 2-3 hg kokt eller röktskinka. 1till röra 1 ca 3 små burkar tonfisk gröna ärtor 1 burk majs 1 burk majonnäs lite creme fraich citron peppar 1 finhackad purjolök 1 hackad rödlök till röra 2 röd stenbitsrom 2 burkar ala 100 g 5 kokta hackade ägg 1 burk majonnäs lite creme fraichtvå hackade rödlökar smörgåstårtbotten eller landgångsbröd till garnering ca 2-3 hg kokt eller röktskinka räkor körsbärstomater gurka citron kruk salladBlanda ingredienser till båda rörorna
Skär skinkan i bitar och tina eventuellt ärtorna. Tillsätt skinka och ärtor. Â Pasta med ckink- och champinjonsås För 4 personer ca 250 g pasta, gärna tagliatelle 250 g röktskinka (jag tog fram överbliven julskinka ur frysen) 125 g ärtor 1 gul lök 250 g färska champinjoner 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk vetemjöl 2 ½ dl matlagnings- eller mellangrädde ev. 250 g röktskinka. 125 g ärtor