I förra veckans annonsblad hos Hemköp hittade jag ett lockande recept på Högrevsgryta med röktsidfläsk morötter och Bourbon (whiskey) som jag lagade till och serverade till kvällens middag
Värm olivolja i en vid gryta och lägg i fänkålsfröna och låt dem rostas i oljan. Lägg i lök, fänkål och tärnat fläsk och låt det fräsa med en stund tills allt är mjukt
Smörj en bunke med olivolja och lägg ner den färdigknådade degen. Skär fläsket i små tärningar. Tryck försiktigt ner fläsk, plommon och rosmarinkvistar, och ringla över 3 msk olja. 2 msk olivolja. 175 g röktsidfläsk
Toppa soppan med fläsktärningarna. 1 msk olivolja. 200 g röktsidfläsk i små kuber. Bryn lök, vitlök och majs försiktigt i olivolja i en stor stekpanna eller kastrull, cirka 2 minuter. Stek fläsket på medelhög värme 3 minuter
olivolja eller rapsolja. Vanliga gröna ärtor får sällan spela huvudrollen i maten, men här får de träda fram och bära smaken tillsammans med röktsidfläsk
de badar i olivolja, torrt vitt vin och tomatsås och serveras prydligt ombundna med bomullsgarn. Fransk bacon, lard, som fyllningen ska innehålla, hittar jag inte i de vanliga matbutikerna, så jag köper alspånsröktsidfläsk istället – vansinnigt gott
Det är en oerhört smarrig dubbelmarinerad fläskfilé med finfina tillbehör, perfekt att bjuda på när man vill ha maten förberedd i god tid och slippa stå vid spisen just innan det är dags att hugga in