Gårdagkvällens mat var klassisk men ändå så god beroende på haricovertssalladen [haricoverts tillsammans med lite röd lök och mozzarella och så en dressing bestående av olivolja, massor av italiensk salladskrydda, en liten skvätt vitvinsvinäger och pyttelite socker är sannerligen gott], rödvinssås och så klart min nya crave krämig balsamico
Jag har provat andra liknande såser och rödvinssåser men ingen blir lika god som den här. Till påskdagsmiddagen gjorde jag min favoritsås till kött - Balsamicosås
Jag hade egentligen tänkt göra en vanlig rödvinssås till den ugnsbakade nötytterfilén, men eftersom det stod en flaska med lite glögg kvar efter julens utsvävningar så bestämde jag mig för att sätta sprätt på såsen med den
Blåbärssky passar bra till vilt och är lite annorlunda mot den ganska vanliga rödvinssåsen. Gör en bas med hackad sharlottenlök (4st) som du fräser i en klick smör, tillsätt 2 msk råsocker, 2 msk balsamico och 1 buljongtärning. 2 msk balsamico
Såsen är en rödvinssås som får massa malen svartpeppar, balsamico och på slutet lite blockchoklad. Smashed potatoe, oxfile, baconlindad sparris och en förstörd rödvinssås
an* Sila rödvinssåsen och ställ det i ett vattenbad, blanda med kalvfonden och balsamico. Jag lät mig inspireras av det fantastiska vinet vi köpte i Lyon i somras - en Crozes Hermitage (alternativt tips från Systemet längst ned) med underbar djup inlagd frukt och chokladton - och bestämde mig för att använda mina rominlagda fikon i rödvinssåskoket
Häll i vinet, vatten, den koncentrerade kalvfonden samt balsamico. Där stode ett utsökt, långkokt lammlägg i centrum, med en ljuvlig rödvinssås som krona på verket
Jag hade också i en skvätt rödvin och lite balsamico. L'Hereu de Raventós i Blanc Brut Nature (nr 7776) 99 krTimjanstekt kalv med svartvinbärskyHär får svarta vinbär agera ”vin” som i en traditionell rödvinssås