Lägg den sedan på ett fat och sila och "pressa" över rödvinssåsen. Stek sedan kycklingen i smör och lök och krydda med salt, peppar, timjan och oregano
Gjorde sedan älgfärsbiffar, klassisk hasselbackspotatis och en GRYM rödvinssås. Så igår när vi var på Frölunda köpte vi oss färsk älgfärs på deras grymma lilla saluhall som vunnit priser och grejer
Servera t ex stekt oxfilé till rödvinssåsenoch hasselbackspotatisen. En god oströra, men det blev väldigt mycket ost över så det la vi på hasselbackspotatisen också och det blev gott
Gnid in köttet i en neutral olja så att salt och nymald svartpeppar sedan fäster på köttet. Lägg i köttet, viktigt här att du låter oxfilén ligga stilla i pannan tills den får fin yta innan du vänder runt och fortsätter bryna runt om hela köttbiten
Gnid in köttet i en neutral olja så att salt och nymald svartpeppar sedan fäster på köttet. Lägg i köttet, viktigt här att du låter oxfilén ligga stilla i pannan tills den får fin yta innan du vänder runt och fortsätter bryna runt om hela köttbiten
Blanda ihop marinaden och låt kycklingen ligga i den i en plastpåse några timmar. I helgen var svärmor och svåger över på middag, kaptenen fick i uppdrag att göra maten vilket han klarade galant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.