Rödvinskokt högrev recept

Rödvinskokt högrev med rosmarinspotatismos

Rödvinskokt högrev med rosmarinspotatismos

ex högrev. ex högrev smör 3 tsk olivolja 1 morot, finhackad 1 liten gul lök, finhackad 2 msk vitlök, finhackad 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 3 msk vetemjöl ca 8 dl rött vin 2 dl persilja, hackad salt och svartpeppar 1 kg mjölig potatis 2,5 dl mjölk 1 msk smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1-2 tsk färsk rosmarin, mortlad eller finhackad 1,5 dl parmesanost, färskriven
Enkel bjudmat

Enkel bjudmat

Middagen bestod av rödvinskokthögrev med pasta. Servera genast med den mustiga högreven och massor med riven parmesan
Godaste högrevsgrytan!

Godaste högrevsgrytan!

Rödvinskokthögrev med rosmarinspotatismos. ex högrev. ex högrev. Regnet duggar tätt utanför fönstret denna lördagsmorgon
Långkok - Rödvinskokt högrev

Långkok - Rödvinskokt högrev

Långsamt rödvinskokthögrev (6-8 portioner). 1 kg högrev. Det räckte och blev två portioner över efter att fyra personer ätit, fast jag "bara" hade 800 gram högrev. 1 kg högrev

Rödvinskokt högrev med timjan och bönor

När högreven börjar bli klar, värm på bönorna med lite vatten och ca 35 g smör. 1 kg högrev i bit. Skala och skiva löken och hacka timjan fint

Rödvinskokt högrev med senapscrème

Bryn tärnad högrev i en större gryta med smör. 800 g högrev. Häll på vatten och rött vin. Tillsätt buljongtärningar, lök, vitlök, kryddor och hälften av baconet

veckomatsedel v. 17

 Rödvinskokthögrev med pastaValborgsmässoafton. Måndag. Besök i SkåneTisdag. Spagetti och köttfärssåsOnsdag