Ica Maxi hade billig saffran igår så jag handlade flera paket så senare idag ska jag nog baka något med saffran så att det börjar lukta riktigt gott och jul i huset
Med risk för att låta tjatiga. Denna gången testade vi ett recept som egentligen skulle vara på kycklingbröst med ben, men vi hade bara filéer hemma så det tog vi istället
Har du möjlighet så smaksätt gärna med något med lite hetta i, exempelvis chili och/eller ingefära. Visst, det är inte heller det godaste, men med tanke på att det tog mig mindre än 5 minuter på morgonen att få igång dagens middag så är detta definitivt något vi ska göra om
Recept-idéerna började virra runt i huvudet och igår testade jag för första gången att laga med den. Crock-Pot är den bekväma vägen till god och nyttig mat för dig med ont om tid
Färdigkokt men med tråkig färg. Hel kyckling i Crock-pot1 hel kyckling2 morötter2 gula lökarsaltsvartpepparkebabkrydda eller annan kryddblandning med lite goda kryddor gärna röd så blir kycklingen fin. Sätt på locket och koka på låg temperatur i 8-10 timmar (eller hög i 4-5 timmar med 2 dl vätska). Eftersom jag kom igång lite sent med maten och kycklingarna inte var helt tinade så satte jag först på låg temp i 2 timmar, sen höjde jag till hög temp i 3 timmar och sen satte jag på låg temp i ytterligare 2 timmar. 2 gula lökarsaltsvartpepparkebabkrydda eller annan kryddblandning med lite goda kryddor gärna röd så blir kycklingen fin
Så, då är Mårtenssons jul förpassad till Mårtenssons vind, lägenheten nystädad och julstämningen är utbytt mot vårkänslor med hjälp av en bukett färgglada tulpaner
Den blir så himla smakrik och god den här köttgrytan tack vare glöggen. I morse fyllde jag den med brynta köttbitar, morötter, vinglögg, sambal, soja, fond och vatten sen har det fått puttra på låg temperatur hela dagen
1,5 kg högrev. 1,5 kg högrev. Snö och regn blandat. suck, ja man kan tycka vad man vill om vädret men lite mysigt är det allt, i alla fall när man är inomhus och äter god mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.