Rödspätta oliver recept

Panerad rödspätta med sötpotatis

Panerad rödspätta med sötpotatis

450 g rödspättafiléer. 2 st sötpotatis à 400 g 3 msk olivolja flingsalt 2 st ägg 2 dl vetemjöl 3 dl pankoströbröd 450 g rödspättafiléer salt 1 dl rapsolja citronskivor 1 msk hackad dill 1 dl majonnäs 3 msk crème fraîche hela hackade saltgurkor
Fiskgryta med gröna oliver

Fiskgryta med gröna oliver

t ex rödspätta eller sej. Dra pannan av plattan, rör i grovhackade oliver och servera direkt ur traktörpannan med kokt ris till
Vardagsmat

Vardagsmat

Kokoskokt råris (använd kokosmjölk istället för vatten), ugnsbakad kyckling med fetaost blandat med grekisk yoghurt, soltorkade tomater och oliver + färgglad sallad till det

Avocadomousse

Sen blev det avocadomousse till middag och jag valde att äta det tillsammans med stekt rödspätta. Men också med sallad (spenat), tomater, oliver, majs och massor av både pressad citron och persilja
Grekinspirerade spättafiléer

Grekinspirerade spättafiléer

Blanda samman fyllningen (röd lök, fetaost, oliver och crème fraiche) och bred den på fisken. Servera rätten med Wok Thai Grönsaker och kokt ris, gärna blandat med skivade svarta oliver

Enkel rödspätta med bönsallad

600 g rödspättafiléer (12 st). Sätt ugnen på 150 grader. Lägg fisfiléerna med den vita skinnsida uppåt och salta dem

Fylld rödspätta

Garnera med skivade oliver och citronklyftor. Oliver. 1 pkt djupfryst rödspätta eller. 8 färska rödspättafiléer

En riktig semesterhelg!

Hel, färsk rödspätta med kapris, rödbetor och brynt smör. Ljummen, delvis grillad sallad, nybakat bröd, goda oliver och vitlökssmör