Rödspätta buljong recept

Rödspätta med rotfrukter

Rödspätta med rotfrukter

Koka rotfrukterna till crèmen i buljong med dragon, salt och peppar. 4 st rödspättafilé. 5 dl grönsaksbuljong
Festlig rödspätta

Festlig rödspätta

Sila buljongen. med smak av rödspätta, rökt lax, kräftor och pepparrot. Festlig rödspätta med vitvinssås
Italiensk rödspätta

Italiensk rödspätta

Tillsätt fiskbuljong och creme fraîche vid sidan av fisken. Låt småputtra och tillsätt sedan buljongen och låt koka några minuter
Rödspätta med krämig saffranspolenta

Rödspätta med krämig saffranspolenta

Tillsätt buljong, marsalavin och persilja och låt allt sjuda på svag värme i 2-3 minuter. 600-700 g fiskfilé (t ex rödspätta eller hälleflundra, inte alltför tunna filéer). 1,5 dl fiskbuljong, av tärning eller fond. 250 g körsbärstomater, med skaftet kvar 600-700 g fiskfilé (t ex rödspätta eller hälleflundra, inte alltför tunna filéer) 1,5 dl vetemjöl ca 50 g smör 1 msk olivolja 1,5 dl fiskbuljong, av tärning eller fond 3 msk marsalavin 2 msk persilja, finhackad 2-3 msk parmesanost, färskriven salt svartpeppar
Spenatfylld rödspätta med vitvinssås

Spenatfylld rödspätta med vitvinssås

Häll på vin och buljong. 400-500 g rödspätta. 1 fiskbuljongtärning plus lite vatten. (eller blomkål och sockerärtor) 400-500 g rödspätta. 1 fiskbuljongtärning plus lite vatten
Rödspättagratäng

Rödspättagratäng

Späd med mjölk och smula ner buljongen. Igår lagade jag i alla fall en god och enkel fiskgratäng på rödspätta
Rödspättarullader i vitvinssås

Rödspättarullader i vitvinssås

Sila bort löken från buljongen. 
 Lägg upp rödspättan på tallrikar, häll på den heta såsen och garnera med räkor och sparris
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Sila ner buljongen. Koka en fiskbuljong, eller lös upp 1-2 fiskbuljongtärningar i vatten. 1 1/4 kg hel fisk av t ex gös och rödspätta. 1 liter fiskbuljong
Fiskgryta med gröna oliver

Fiskgryta med gröna oliver

t ex rödspätta eller sej. Fräs löken glansig i matfettet i en traktörpanna, blanda i ättiksgurka, kapris och dill och häll på buljongen
Jag är så glad!

Jag är så glad!

I receptet från City Gross var det tillsammans med kokt rödspätta och det tycker jag lät lite knasigt och provade inte ens