Rödspätta örter recept

Parmesan- och örtpanerad rödspätta med chilimajonnäs

Parmesan- och örtpanerad rödspätta med chilimajonnäs

Stekt rödspätta med klyftpotatis, kall sås och ärtorNär man har färsk rödspätta, vilket vi hade fått tag på häromdagen, blir man ju sugen på att panera och steka, och vi hittade därför på (inspirerade av diverse recept) en egen panering med örter och parmesan som blev jättegod
Ugnsbakad spätta

Ugnsbakad spätta

  Rödspätta smakar inte så mycket så därför är kryddorna och tillbehören desto viktigare. Finhacka schalottenlök och örterna
Smörrebröd "Stjerneskud"

Smörrebröd "Stjerneskud"

Varva sedan friterad rödspätta, fänkål, örter och mer remoulad. Frityrsmet. Blanda mjöl, kolsyrat vatten och bakpulver i en skål
Lax á la bacon

Lax á la bacon

Det går också utmärkt att använda sig av annan fisk om man vill, exempelvis torsk eller rödspätta. Tillsätt fiskbuljongtärning samt örter

Matsedel vecka 12

Söndag - Rödspätta med räkröra. En kycklinggryta med smak av Italien - soltorkade tomater, parmesan och örter

veckomatsedel #16.

På onsdagskvällen slängde jag ihop ett par snabba biffar baserade på vegansk färs (anammas), jordnötssmör, gul lök (stekt, annars faller bara biffarna isär) och provencalska örter
Ugnsbakad spätta  med räkfyllning

Ugnsbakad spätta med räkfyllning

Blanda lök och räkor med färskost, finhackade örter, citronskal och citronsaft. Servera med pressad potatis, sallad och såsen 600 g rödspätta. 0,5 dl finhackade färska örter
Lättlagad fisk med underbar sås

Lättlagad fisk med underbar sås

Sedan går det variera örterna. Klicka över smöret och strö över örterna. Vit fisk med citronsås4 portioner500-600 g vit fisk (t ex rödspätta, kolja, sej)2 msk citronsaft2 msk vatten2 msk smör3 msk hackade örter (jag brukar använda dill och gräslök)Salt och vitpepparRulla ihop spättafiléerna, alt. 500-600 g vit fisk (t ex rödspätta, kolja, sej)

Parmesanbakad rödspätta med örter

800 g rödspätta. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj eventuellt fiskfiléerna. Blanda kräftstjärtar, färskost och lite salt och peppar

Rödspätta paket med färska örter

Lägg en fiskfilé på varje folie bit och strö på örter, citronskal och juice, lök och eventuellt kapris, samt salt och peppar

Martinas rödspätta i foliepaket

* Varva rödspättafiléer, citron, citronpeppar, örter, purjolök och avsluta med skivade tomater. * Upprepa detta ytterligare en gång

Panerad rödspätta med rotfrukter och örtsås

Rödspätta är en finfin fisk att panera, särskilt för den som egentligen inte gillar fisk. Rödspättan är mild i smaken och så tunn att paneringsprocenten per fiskfilé blir hög