Stekt rödspätta med klyftpotatis, kall sås och ärtorNär man har färsk rödspätta, vilket vi hade fått tag på häromdagen, blir man ju sugen på att panera och steka, och vi hittade därför på (inspirerade av diverse recept) en egen panering med örter och parmesan som blev jättegod
På onsdagskvällen slängde jag ihop ett par snabba biffar baserade på vegansk färs (anammas), jordnötssmör, gul lök (stekt, annars faller bara biffarna isär) och provencalska örter
Blanda lök och räkor med färskost, finhackade örter, citronskal och citronsaft. Servera med pressad potatis, sallad och såsen 600 g rödspätta. 0,5 dl finhackade färska örter
Sedan går det variera örterna. Klicka över smöret och strö över örterna. Vit fisk med citronsås4 portioner500-600 g vit fisk (t ex rödspätta, kolja, sej)2 msk citronsaft2 msk vatten2 msk smör3 msk hackade örter (jag brukar använda dill och gräslök)Salt och vitpepparRulla ihop spättafiléerna, alt. 500-600 g vit fisk (t ex rödspätta, kolja, sej)
Rödspätta är en finfin fisk att panera, särskilt för den som egentligen inte gillar fisk. Rödspättan är mild i smaken och så tunn att paneringsprocenten per fiskfilé blir hög