Vispa ner no egg och majsstärkelse i mjölken. Rödkålssallad med äpplen. Vegansk spenatpaj, 4-6 portioner (beroende på hur hungriga ni är, med en stor rödkålssallad och bröd vid sidan räcker pajen såklart till flera). 100 g mjölkfritt smör, 1 dl kallt vatten, 6 dl vetemjöl. 2 msk no egg, 2 msk majsstärkelse, 3 dl havremjölk eller sojamjölk. 100 g mjölkfritt smör, 1 dl kallt vatten,. 3 dl havremjölk eller sojamjölk
Rödkålssallad. Rödkålssallad. Dijonbiffar med matig rödkålssallad och fetaost (6 port). 1 dl mjölk. Blanda ägg, mjölk och ströbröd i en bunke och låt stå 5 minuter. 1 dl mjölk
Den smakar nästan som allra bäst då i sin ensamhet eller tillsammans med en enkel rödkålssallad. Krydda med salt, peppar och muskot, tillsätt mjölk och matlagningsgrädde och låt allt puttra ihop på svag värme tills kålen mjuknat
Det är Klassiskt griljerad julskinka av kalkon, Kycklingbullar med smak av jul, Lätt kycklingpaté, Kycklingprinskorv, Julkryddade kycklingben, Mormor Marias hembakta tunnbröd, Hemgjord rödbetssallad, Hemgjort äppelmos, Rödkålssallad gjord med Crock-Pot och kokt Ope-potatis
Totalt gick det åt ca 1 bröd) ost & smör rödkålssallad (rödkål, apelsin, feta, dressing. Dessert Ris a´la malta (risgrynsgröt + grädde + hackade nötter + mandariner) Mamma och pappade gjorde en stor sats på 1,5 liter mjölk
Svensk köttfärslimpa med brunsås, potatisknödel, svensk rödkålssallad, (fast rödkålssalladen blev gjord på vitkål då den röda var slut när jag var och handlade), hemgjord lingonsylt och grönsaker
Som en av de fräschare rätterna på julbordet tycker jag ni ska göra en rödkålssallad. Jag gjorde dock misstaget att byta ut en del av grädden mot mjölk, så ska ni göra pannacotta ta bara grädde eller fet yoghurt
Rödkålssallad med ingefära och solrosfrön har vi i mitten här, en av de kalla veganska rätterna. ) i kombination med det stora utbudet av rätter som just jag vill ha, dvs vegetariska och då närmare bestämt fria även från mjölk och ägg
En vecka har gått och hittills har jag köpt en mjölk. Klassisk rödkål i all ära men den är god rå i sallader, som coleslaw, som stekt till lunch eller i varm rödkålssallad som idag