Klicka sedan på mandelpotatismoset, crème fraîche, löjrom och garnera med rödlök och gräslök. Skala och koka mandelpotatisarna i ca 10-12 min. 200 g gravad röding, i skivor (eller lax). 4 mandelpotatisar. 200 g gravad röding, i skivor (eller lax) 4 mandelpotatisar 50 g löjrom 1 dl crème fraîche 2 msk smör 1 knippe dill 2 msk gräslök, fint hackad 1 rödlök, fint skivad 1 skiva knäckebröd
Lägg rödingfiléerna ovanpå varandra med skinnsidan upp på någon av dem. 700 g röding, à 170 g/portion. 200 g mandelpotatis, skalad. 700 g röding, 170 g/portion. 200 g mandelpotatis, skalad
2-4 rödingfileér. 400 g mandelpotatis. Skala och koka potatis och jordärtskockor, i en kastrull med så mycket lättsaltat vatten att det täcker, i ca 20 minuter eller tills de är riktigt mjuka
Lägg rödingfiléerna ovanpå varandra med skinnsidan upp på någon av dem. 700 g röding, à 170 g/portion. 200 g mandelpotatis, skalad. 700 g röding, 170 g/portion. 200 g mandelpotatis, skalad
För rödingen är verkligen en läckerbit. Kokt färskpotatis eller mandelpotatis är gott därtill. Bästa säsong är höst och vinter men odlad röding kan köpas hela året, tack och lov
Strö på ny dill och servera med mandelpotatis. 1 kg fisk - röding eller laxöring. 1 kg fisk - röding eller laxöring pressad citron 1 knippe dill, finhackad 1 dl fiskbuljong 2 dl vispgrädde salt och svartpeppar