Hacka lök och vitlök och låt smälta i oljan på medelvärme tillsammans med timjan. Servera med solroskesella och toppa med färsk timjan och lite citronskal
färsk timjan. Supergod rödbetssoppa med ugnsbakad fetaost och torrostade pumpakärnor. Receptet är för 2 port om det ska vara till varmrätt och 4 port till förrätt
Dekorera med färsk timjan. Lägg dem på en plåt och ringla olivolja över dem, strö salt och torkad timjan över rödbetorna och rosta dem sedan mjuka mitt i ugnen i 60 minuter eller tills de är mjuka. 1 tsk torkad timjan
3-4 st kvistar färsk timjan. 0,5 kg färska rödbetor 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 st rödlökar 2 st morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsakbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 st vitlöksklyftor 3-4 st kvistar färsk timjan 3 st lagerblad salt och peppar smör eller olivolja till stekning Bladpersilja och gräddfil till garnering
0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering
Tillsätt tomater, fond, vatten, lagerblad och timjan. Rödbetssoppa med tomater3 färska rödbetor1 liten gul lök1 vitlöksklyfta1 burk krossade eller hela tomater2 msk grönsaksfond6 dl vatten1 lagerblad1 tsk torkad timjansalt och svartpepparcrème fraiche eller gräddfilHacka lök och vitlök och fräs det i olivolja några minuter. 1 tsk torkad timjansalt och svartpepparcrème fraiche eller gräddfil
Rödbetor i ugn, rödbetssoppa, rödbetshummus, rödbetsvårullar, rödbetscrepes och nu senast. Fräs löken och tofun i lite olja och krydda med buljong, timjan, salt och svartpeppar
I Linas matkasse som kommer på söndag ska det finns råvaror till en rödbetssoppa, halloumibiffar med sötpotatisklyftor och ärtcurry med ägghalvor och couscous