Rödbetssoppan500 g kokta rödbetor5 dl grönsaksbuljong2 msk ingefära färskriven1 st vitlöksklyfta1 st citron saften salt nymalen svartpepparTopping Smetana eller fet yoghurt persilja. Rödbetssoppan500 g kokta rödbetor5 dl grönsaksbuljong2 msk ingefära färskriven1 st vitlöksklyfta1 st citron saften salt nymalen svartpepparTopping Smetana eller fet yoghurt persilja
Servera med crème fraiche, citronskal, persilja och krutonger. persilja. Skär rödbetor och äpple i bitar och mixa det med pepparrot, citronskal- saft och äppelmust till en slät massa
låglaktos 2 msk hackad persilja Servera med. Ingredienser 250 g skalade rödbetor 75 g morot 50 g rotselleri 100 g vitkål 1 rödlök ½ msk olivolja 6 dl grönsaksbuljong ½ msk balsamvinäger salt och peppar 2 msk turkisk yoghurt, ev
Servera med crème fraiche, citronskal, persilja och krutonger. Skär rödbetor och äpple i bitar och mixa det med pepparrot, citronskal- saft och äppelmust till en slät massa
Strö över persilja. 2 msk hackad persilja. Skala och riv rödbetor, lök och morot (spara ca 1 dl rödbetsriv som ska läggas i mot slutet för att ge soppan en intensiv djupröd färg)
Toppa med finhackad persilja och rostad mandel. 2 msk persilja. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv morot, rotselleri, palsternacka och rödbetor
Servera soppan med en klick smetana på och garnera med finhackad persilja. Borsjtj- Rysk rödbetssoppa. Borsjtj är en klassisk rysk rödebtssallad som är enkel att göra
Servera med smetana och-eller lite klippt persilja. Rödbetor är jag också galen i, och igår gjorde jag en rysk rödbetssoppa som var lite mer matig än den jag gjorde förra veckan
Borsjtj - rysk rödbetssoppa och grillad smörgås Print Författare. El Ingredienser 7 rödbetor 2 gula lökar 2 morötter 1 liten bit rotselleri 2 palsternackor 2 lagerblad 3 köttbuljongtärningar 1 kruka bladpersilja 1,5 liter vatten Salt, svartpeppar 500 g grytbitar av lamm Gör så här Man kan göra den ryska rödbetssoppan på en mängd olika sätt och normalt brukar jag finskära och strimla rödbetor och morötter, gärna i en matberedare, men jag gjorde soppan dagen innan vi skulle äta den och visste att jag skulle låta den koka länge, så därför skar jag rotfrukterna med den grövsta delen av mandolinen, så de inte skulle koka sönder för mycket. Jag gjorde bara en grillad smörgås till och klickade i lite crème fraîche och strödde på lite persilja, 3. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) 2 gula lökar 2 morötter 1 liten bit rotselleri 2 palsternackor 2 lagerblad 3 köttbuljongtärningar 1 kruka bladpersilja 1,5 liter vatten Salt, svartpeppar 500 g grytbitar av lamm Gör så här Man kan göra den ryska rödbetssoppan på en mängd olika sätt och normalt brukar jag finskära och strimla rödbetor och morötter, gärna i en matberedare, men jag gjorde soppan dagen innan vi skulle äta den och visste att jag skulle låta den koka länge, så därför skar jag rotfrukterna med den grövsta delen av mandolinen, så de inte skulle koka sönder för mycket. Jag gjorde bara en grillad smörgås till och klickade i lite crème fraîche och strödde på lite persilja, 3
Rödbetssoppa. servera gärna med lite gott surdegsbröd och en makalös god färskost som du snabbt gör själv med lite neutral färskost + vitlök + persilja + olivolja + havssalt