Rödbetsbiffar Alternativt rotfrukter och getostsås
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
4
PORTIONER
2 dl
hirs
200 g
purjolök
1 msk
olivolja
RÖDBETSBIFFAR
300 g
färsk rödbeta
400 g
kokta kikärtor på burk (bruttovikt)
1
ägg
1 vitlöksklyfta,
finriven
1 dl
finhackad purjolök, från purjolöken ovan
0.5 tsk
torkad timjan
2 krm
cayennepeppar
olivolja, till stekning
YOGHURTSÅS
2 dl
yoghurt 10%
1 kruka
färsk basilika, grovhackad
1 vitlöksklyfta,
finriven
Beskrivning
1
Rödbetsbiffar: Skala och riv rödbetorna grovt. Skölj av kikärterna och mixa dem till ett slätt mos. Rör ihop alla ingredienserna till rödbetsbiffarna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek 8 små rödbetsbiffar, tryck lätt så de blir platta. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidorna.
Yoghurtsås:
1
Rör ner basilika i yoghurten och smaka av med vitlök och salt.
2
Koka hirs enligt anvisningen på förpackningen. Dela resten av purjolöken på längden och tvätta noga. Skär i 3 cm strimlor och fräs på svag värme i olja tills de är ordentligt mjuka. Vänd runt med hirsen och servera med rödbetsbiffarna och såsen.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.