Rödbetsbiffar  Alternativt rotfrukter och getostsås
lukas-6
lukas-6

Rödbetsbiffar Alternativt rotfrukter och getostsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 PORTIONER
  • 2 dl hirs
  • 200 g purjolök
  • 1 msk olivolja
  • RÖDBETSBIFFAR
  • 300 g färsk rödbeta
  • 400 g kokta kikärtor på burk (bruttovikt)
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 dl finhackad purjolök, från purjolöken ovan
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 2 krm cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • YOGHURTSÅS
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk basilika, grovhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Beskrivning

    1
    Rödbetsbiffar: Skala och riv rödbetorna grovt. Skölj av kikärterna och mixa dem till ett slätt mos. Rör ihop alla ingredienserna till rödbetsbiffarna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek 8 små rödbetsbiffar, tryck lätt så de blir platta. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidorna.
    Yoghurtsås:

    1
    Rör ner basilika i yoghurten och smaka av med vitlök och salt.
    2
    Koka hirs enligt anvisningen på förpackningen. Dela resten av purjolöken på längden och tvätta noga. Skär i 3 cm strimlor och fräs på svag värme i olja tills de är ordentligt mjuka. Vänd runt med hirsen och servera med rödbetsbiffarna och såsen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.