Inlagda rödbetor är något som jag tidigare köpt om jag inte fått en burk av min snälla mamma. Mamma använder ett gammalt recept när hon kokar in sina rödbetor
Över rödbetorna & chevren så ringlade jag över agave innan jag körde in plåten i ugnen. ca 400 gram god kvalitets plommontomater, konserverade. ca 400 gram god kvalitets plommontomater, konserverade
I originalreceptet serverades biffarna som burgare i hamburgerbröd, men vi käkade dem med rostade rödbetor och en kall sås med fetaost och paprika (se här)
Finhacka rödbetorna, smörgåsgurkan och kaprisen. ca 200 - 250 g kokta kidneybönor(se här) alternativt 1 tetra eller normalstor plåtburk med konserverade bönor. ca 200 - 250 g kokta vita bönor (se här) alternativt 1 tetra eller normalstor plåtburk med konserverade bönor. 1 dl inlagda rödbetor, avrunna. ca 1 msk spad från de inlagda rödbetorna. ca 200 - 250 g kokta kidneybönor(se här) alternativt 1 tetra eller normalstor plåtburk med konserverade bönor. ca 200 - 250 g kokta vita bönor (se här) alternativt 1 tetra eller normalstor plåtburk med konserverade bönor. 1 dl inlagda rödbetor, avrunna. ca 1 msk spad från de inlagda rödbetorna
Under våren kompletteras basinnehållet med sparris och färskpotatis, på sommaren dyker det upp paprika, sommarlök, majs och squash och under hösten fylls kylen med kantareller, rödbetor och palsternacka
Häll upp den varma röran på rena glasburkar med täta lock (jag brukar diska ur och använda stora burkar som det har varit smörgåsgurka eller rödbetor i)
Den är enkel att göra, smakar riktigt gott båda att dricka och att använda i matlagningen och är perfekt att göra av de där mindre lyckade små rödbetorna som alltid blir kvar i landet