Rödbetor kokta salladslök recept

Rödbetor med fetaost och skinka

Rödbetor med fetaost och skinka

Blanda med rucola, skivad salladslök och smulad fetaost. Koka rödbetorna. 3 rödbetor. 2 salladslökar. 3 rödbetor. 2 salladslökar
Grillade rödbetor med getostcreme

Grillade rödbetor med getostcreme

Klicka på getosten på rödbetorna, dra över lite svartpeppar och dekorera med skivad salladslök. Gnugga rödbetorna rena och skär bort fästet – skär bort det så rakt du kan så kan rödbetorna stå på denna yta
Vegetariska biffar med quinoa och linser

Vegetariska biffar med quinoa och linser

Skala och dela rödbetorna till mindre bitar. Finstrimla salladslök och soltorkade tomater. Slå av vattnet på rödbetorna och blanda med majsen, smulad fetaost och kryddor
Isterband med stuvad potatis

Isterband med stuvad potatis

Servera isterbanden och stuvningen med fransk senap och inlagda rödbetor. 10-12 kokta potatisar2 msk smör2 msk vetemjöl2 dl mjölk3 dl vispgrädde En nypa riven muskotnötSalt och nymalen peppar1/2 dl skivad salladslök, hackad gräslök eller persiljaTillbehör. Fransk senapInlagda rödbetorVärm ugnen till 200 grader

Maj säsongsmat klipp för både plånbok & miljö

Sparris, salladslök, rädisor, palsternacka, nässlor, rabarber, blåmusslor, svartrot, jordärtskicka, gräslök, savojkål, räkor, vinterpotatis, polkabeta, morot, rotselleri, maskrosblad, ostron, hummer, koriander, harsyra, murklor, ostronskivling, ostron, gul lök, groddar, rödbeta, kålrot, vitlök, purjolök, rödlök, mandelpotatis och gädda
Lammracks med chèvrebetor - 400 kcal

Lammracks med chèvrebetor - 400 kcal

Strö över salladslök och ost. 1 kg späda rödbetor. 1 knippa skivad salladslök. Skala och koka rödbetorna halvmjuka i saltat vatten ca 15 minuter, låt rinna av. 1 kg späda rödbetor. 1 knippa skivad salladslök
Rödbetsbiffar med gurkyoghurt och fetaost

Rödbetsbiffar med gurkyoghurt och fetaost

4 Rödbetsbiffar 380 g kokta kikärter 1 ägg 2 msk majsstärkelse 1 tsk spiskummin 4 krm salt 1 krm peppar 500 g förkoktarödbetor 1 msk olja Gurkyoghurt 1 gurka 1/2 kruka persilja 2 dl matyoghurt Bulgur 4 port bulgur eller annat gryn 1 tärning grönsaksbuljong eller motsvarande mängd fond 150 g fetaost 1/2 påse salladslök (à 125 g) 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
Rödbetsbiffar med bovetesallad och citronsås av Sigrid Barany

Rödbetsbiffar med bovetesallad och citronsås av Sigrid Barany

Skär rödbetor, fetaost och lök i mindre bitar och lägg i en matberedare. 4 rödbetor, skalade. 2 dl GoGreen Svenskodlade Svarta Bönor (kokta enligt anvisning på förpackningen, alternativt GoGreen färdigkokta svarta bönor). 3 salladslökar, strimlade
Torsk och slätvar med brynt smör

Torsk och slätvar med brynt smör

Koka rödbetorna och skala dem sedan. Skär salladslök i tunna slantar. 2 rödbetor. 1 salladslök. 2 rödbetor 1 dl kapris. 1 salladslök 100 gram smör

Fiskspett

Servera fiskspetten med potatis, rödbetor, sås och citron. Tärna tomaten och skiva salladslöken. Fräs tomat och salladslök i olja i en kastrull
Ta vara på grödornas blast!

Ta vara på grödornas blast!

Varje vecka får jag rödbetor med blast, betorna ångkokar jag eller äter råa som de är, blad och stjälkar strimlar jag och förväller snabbt och fryser in i portionsförpackningar och använder ungefär som spenat
PÅSKEN

PÅSKEN

Förkoktarödbetor fanns inte i butiken så jag köpte hela på burk. Ansa och skiva salladslöken tunt, blanda den med sesamfröna