Bland annat ugnrostad potatis med vitlök, olivolja och rosmarin, rårakor med bacon och rårörda lingon, potatissallad med ruccola, fetaost och körsbärstomater och så denna
Rostade rödbetor med rosmarin. Strö på lite hackad färsk eller torkad rosmarin. Jag rostade några rödbetor, marinerade lite kikärtor och rörde ihop en kall sås med riven västerbottenost
Lägg kokta och skivade rödbetor på ett fat och ringla över dressingen. 400 g rödbetor. 1 tsk rosmarin. Skala en gulbeta och en rödbeta och skär i mycket tunna skivor
Skala rödbetorna och dela de stora i fyra delar. Sätt ett plastspett eller en tandpetare i rödbetorna. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten 30–45 min. 4 st stora rödbetor. 1⁄2 tsk hackad färsk rosmarin
Confiterade anklår med rödbetor, chévreost och baconinfuserade puylinseranklårankfettkryddor (t ex rosmarin, vitlök)koktarödbetorchévre i grova smulorpuylinserbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)Packa anklåren tätt i en kastrull, häll på ankfettet och eventuella kryddor
Torkad rosmarin. Snabbfixat (om man har koka rödbetor) som lättlunch eller en förrätt. Torkad rosmarin. 2 kokta, kalla rödbetor. 2 kokta, kalla rödbetor