Fast för att kallas Biff Lindström ska man nog ändå ha i åtminstone rödbetor och kapris. Laxfilén med skinn penslades med olivolja, sedan pressades citronsaft över, kryddning med Santa Marias kryddkvarn "Fish & Seadfood" med bland annat saffran och fänkål
3 msk olja2 tsk spiskummin1 tsk fänkål2 tsk paprikapulver2 tsk gurkmeja3 cm ingefära1 stor gul lök2 stora rödbetor2 dl röda linser2 vitlöksklyftor1 hönsbuljong (eller grönsaks)Om finns. Koka upp linser och rödbetor med 5 dl vatten. 1 tsk fänkål. 2 stora rödbetor
Koka rödbetorna och låt dem sedan svalna innan du skalar dem och skär dem i mindre tärningar. Pepparkakor, lussebullar, bountyrutor med saffran (grundreceptet hittar du här), surdegsknäcke med kardemumma, surdegsknäcke med fänkål och anis, sirapslimpa med lingon, knäck, kummingummor, inlagd äppelsill i mängder, kryddliga nötter, sesamkex, äppelchips
Lägg upp kalvsylta, vitkål, morot, rödbetor och bröd. Placera fänkålen på tallriken. Koka fänkålen i lättsaltat vatten cirka 15 minuter. ca 100 g fänkål. 4 små inlagdarödbetor
Gör samma sak med fänkål, svamp och lök. 1 tärnad fänkål. 1 dl tärnade inlagdarödbetor. Lägg potatis och palsternacka i en stekpanna med olivolja, stek på lite högre värme tills de får lite färg och lägg sedan i en ugnsform