ca 500 g rödbetor. ca 500 g gulbetor. 1. Sätt ugnen på 90°. 2. Salta och peppra steken. Bryn den runt om i olja och smör i en het stekpanna med vitlöken i halvor och rosmarinkvistarna
Man kan också lämna skalet på och rosta dem med rödbetorna som de är. Ta ut rödbetorna efter 20 minuter och smula över fetaosten. 500 gram betor av valfri sort - blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor
Gulbetor passar precis som rödbetor bra tillsammans med salta smaker så som feta ost t. Du kanna altså enkelt koka gulbetor eller polkabetor och servera med olivolja och salt som tillbehör till alla sorts mat
- vill en så kan en del av rödbetorna bytas ut mot gulbetor om det skulle gå att få tag på. Jag gjorde dock några ändringar pga kunde inte hitta vissa råvaror så som blodapelsin och gulbetor
Lägg kokta och skivade rödbetor på ett fat och ringla över dressingen. 400 g rödbetor. 400 g gulbetor. Skala en gulbeta och en rödbeta och skär i mycket tunna skivor
Om du inte får tag på hampamjöl går det bra att ersätta det med en annan valfri mjölsort efter tycke och smak, och självklart kan de rivna gulbetorna ersättas med samma mängd finrivna rödbetor, morötter eller andra rotsaker
De är mycket mildare i smaken, men framförallt slapp jag slänga allt som liksom kommit i kontakt med betorna då dessa inte färgar av sig (ett STORT störningsmoment med rödbetor
500 g rödbetor. 500 g gulbetor. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och borsta betorna. Torka av och lägg dem med roten upp på en saltbädd i en ugnssäker form