Idag ville jag göra en söndagsstek, men inte vilken som helst, utan en vegetarisk helstekt blomkål. Så jag blandade ner saffranet med rumsvarmt smör och sedan smetade jag in hela blomkålen med saffranssmöret
En mycket fräsch men även matig salladpå råa gulbetoroch fänkål smaksatt med grapefrukt och krasse, perfekt som tillbehör till en god fisk eller som en bufférätt
Jag fick till ochmed fick nytta av köttsågen jag slog till på, vid en av Toveks nätauktioner. Vid gårdagens middag med goda vänner bjöd vi på lamm som huvudrätt
Självklart har det med den varma oranga färgen att göra men kanske är det framförallt sötman som ger en rund och glad smak i kombination med andra grönsaker ochmed kött
För extra smak på köttet, bryn köttet tillsammans med några skivade vitlöksklyftor i smöret. Egentligen ville jag ha spetskål till den varma salladen men det fanns inte på lilla ICA här på landet
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Om du är riktigt hardcore behåller du skalet på betorna och äter även detta efter kokning. Koka betorna hela om de är små, annars kan du dela dem på hälften
Varma rödbetoroch chevréost som smälter på dem, behöver jag säga mer än så. Jag håller på att flytta över bloggen till en egen domän och än så länge så lägger jag upp inläggen på båda sidorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.