Jag serverade även rivna rödbetor som stekts i olivolja med körvel och mynta till. Vackert rosaröda pannkakor på nötigt nyttigt god bovete och likaledes nyttig rödbetsjuice, serverade med en fluffig broccolimousse (vegansk) och en syrlig kräm med ingefära och citron
Rödbetor brukar jag äta våffelskivade och inlagda på burk till pytt i panna men jag tänker varje gång jag äter färska kokta, speciellt på krogen, att det måste jag ju göra själv någon gång
Vi serverade en smakrik variant av bakade rödbetor med citron och dragon till, vilket kanske var det som gjorde att jag inte tyckte honungssmaken blev så stark
Vispa ihop olja, citronsaft, aromat, svartpeppar och vitlökspulver i en skål. Jag rostade några rödbetor, marinerade lite kikärtor och rörde ihop en kall sås med riven västerbottenost
Lägg i en ugnsfast form, ringla olja över, krydda med citronskal och citronsaft. Såsen smakade utmärkt tillsammans med grillad lammrostbiff och ugnsbakade rödbetor
Riv citronskalet, pressa ur saften och blanda med rödbetorna. rödbetor. Det har aldrig slagit mig in att man kan koka sylt på rödbetor, trots att jag gjort egen morotsmarmelad vid något tillfälle
Servera gärna med "Citron och chévrekräm". Skala rödbetorna och lägg dem på aluminiumfolie, skiva över smöret, bryt sönder vitlöken och strö över klyftorna med skal på, strö över salt, peppar och örter
Rör ner kapris, persilja och citronskal. Skär rödbetorna i klyftor. Tillsätt rödbetorna och vänd runt. Tvätta och koka rödbetorna mjuka, ca 40 min. 4 rödbetor. finrivet skal av 1 citron