Med stekt ägg och rödbetor till så är min bild av vad pytt i panna är komplett. Om du har lite pannbiff eller köttbullar, kokt potatis, lök och några ägg på lut så är saken inte biff - utan pytt i panna
Skala rödbetorna och skär dem i mindre kuber. Ingen påsk utan ägg, eller hur. Häll rödbetorna i en mixer tillsammans med turkisk yoghurt och pressad vitlök
Varva ägg, lök, eventuell rödbeta och kryddor i en glasburk med tättslutande lock. 6 kokta ägg. Häll ingredienserna till lagen i en kastrull och värm tills sockret har löst sig
Den här gången blev det alltså rosa ägg, färgade i rödbetssaft. Mycket bättre än godisägg. Barnen blev helt fascinerade av den rosa färgen och åt gladeligen flera ägg efter varandra
Jag serverade även rivna rödbetor som stekts i olivolja med körvel och mynta till. Vispa äggen i en separat skål bredvid och blanda ner äggvispet i pannkakssmeten, rör så att den blandas väl
Mamma brukar ofta färga med lökskal, i fjol provade jag att färga i rödbetspadet som blev över när jag la in rödbetor och i år provade jag att färga med hallon