Mixa gulorna med en liten dutt majonäs och salt tills du får en slät, tjock kräm. Skär en liten bit av den tjocka ändan på ägget för att den skall kunna stå upp
Rör tills smeten tjocknar och blir grumligt vit. Om smeten stelnar och blir svår att jobba med kan man tillsätta lite vatten och värma över vattenbad för att få en rinnig smet igen
Jag hade tänkt lägga ut detta inlägg i helgen, men fredagens otäcka händelser fick mig ur balans och jag var tvungen att lägga sociala media åt sidan lite för att försöka "hitta tillbaka"
Mixa gulorna med en liten dutt majonäs och salt tills du får en slät, tjock kräm. Skär en liten bit av den tjocka ändan på ägget för att den skall kunna stå upp
Räkor, ägg, kaviar, dill eller grönsaker till garnering. Garnera med räkor, dill, grönsaker, kokt ägg. Lägg gelantinbladen i kallt vatten minst 5 minuter. Blanda väl och fördela fyllningen över botten- Ställ kallt i minst 5 timmar eller gärna till nästa dag
Lagade stekt torskrygg och äggsåstill. Tag kastrullen från plattan och rör ner hackat ägg ( jag brukar dela ägget två gånger i en äggskivare) och hackad gräslök och persilja
Små söta, vikta portionsbröd som passar fint till ett buffébord. Det fick det bli i år. De tar lite längre tid att baka ut eftersom de ska kavlas och vikas men det var det värt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.