Röda vinbär rödlök recept

LCHF Marmelad

LCHF Marmelad

• Stjärnanis kan du ha i en hallon eller rödavinbärs marmelad. Passar utmärkt om du gör en rödlöks marmelad, mums

Tjejfest!

Kräftstubbar, 24 bitar200 g kräftstjärtar (avrunnen vikt)200 g färskost med pepparrot3 msk hackad rödlök2 msk hackad dill2 msk majonäs1 ½ tsk finrivet citronskalsaltnymalen svartpeppar4 mjuka tunnbröd, rektanguläraHacka kräftorna och blanda med övriga ingredienser. 5 gelatinblad1 vaniljstång1 ½ dl vatten1 dl strösocker100 g färska vinbär200 g färska hallon4 dl vispgräddeGarnering
Getostgratinerat tunnbröd med rökt renköttsröra

Getostgratinerat tunnbröd med rökt renköttsröra

Just detta bröd/kex innehåller svarta vinbär och nässlor. Hackad rödlök. Som jag nämnt i tidigare inlägg så uppskattar jag det enkla i matlagning och just denna förrätt är precis så
Rödlöksmarmelad

Rödlöksmarmelad

en söt röra med svarta vinbär. Jag gjorde istället en rödlöksmarmelad med balsamvinäger som passade utmärkt till
Burgare på vildsvin

Burgare på vildsvin

Servera hamburgarna med oståsen tillbehören och gärna ketchup gjord på rödavinbär. 11 rödlök, skuren i tunna skivor. 1Serveras med8 hamburgerbröd, små 1 rödlök, skuren i tunna skivor 8 skivor bacon, knaperstekt 2 tomater, tunt skivade lite ruccolasalladHamburgare
Kåldolmar med Pumpapuré och Svartavinbärsgelé

Kåldolmar med Pumpapuré och Svartavinbärsgelé

Rosta valnötterna och vitlöken lite lätt, hacka och bryn rödlöken. Vad jag minns så var de fyllda med linser, serverade med potatismos, någon sky av något slag och en svartvinbärsgelé
Vinbärssill | Recept från Köket.se

Vinbärssill | Recept från Köket.se

1 liten rödlök. 0,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft. 2 dl rödavinbär. 1 förp 5-minuterssill 1 liten morot 1 liten rödlök 1 bit eller cirka 5 cm purjolök 0,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft 3 msk strösocker 2 dl rödavinbär lagen från sillen

Antipasti eller vad som kom att bli en italiensk buffé

Torr, fruktig smak med inslag av smultron, kex, nougat och rödavinbär. Parmaskinka, två olika sorters salami, houngsmelon, kall marinerad kyckling med smak av soltorkade tomater och basilika, pastasallad som bestod av färsk tortellini med pestofyllning, blandade salladsblad, gurka, tomater, rödlök
Tomatsoppa

Tomatsoppa

Små barn kan ofta bli röda kring munnen när de har ätit tomat. Detta blev en tomatsoppa som har en fyllig smak av tomat med en mörk syra från de svarta vinbären

Nordic Sea Winery och hotell Svea

Vi fick prova fem stycken olika sorters vin, två vita och tre röda. Till varmrätt blev det tournedos med rödvinssås, picklad rödlök och blomkålspuré
Rödvinbärschutney

Rödvinbärschutney

Skala och skär rödlöken i klyftor. Lägg sköljda vinbär, äpplen, lök, vitlök, tomater, chili, vinäger, socker, senapsfrö, salt och peppar i en gryta och koka sakta, ca 30 minuter. 250 g vinbär
Vinbärssill

Vinbärssill

Skala och skär morot, rödlök, purjolök samt sill i bitar. Vinbär är en udda ingrediens i sill, men ger god smak åt fisken
Davids 25-årskalas

Davids 25-årskalas

Fyll på med gin och sprite och lägg i vinbärsisen.   Vinbärs- och nektarinbål (16 glas) Ingredienser 2 dl rödavinbär 4 nektariner 8 lime 70 cl gin 2 liter sprite Gör såhär Lägg vinbären i en islåda och häll på vatten och ställ in i frysen.   Fransk potatissallad (20 port) Ingredienser 3 kg potatis 4 rödlök 4 morötter 1 knippe rädisor 200 g sockerärtor Dressing. 2 dl vitvinsvinäger 2,5 dl olivolja 2 msk dijonsenap 1 msk salt 1 msk svartpeppar 1 dl hackade örter Gör såhär Strimla rödlök och lägg ca 10 min i kallt vatten för att dra ur den stickiga smaken. 2 dl rödavinbär. 4 rödlök