Kräftstubbar, 24 bitar200 g kräftstjärtar (avrunnen vikt)200 g färskost med pepparrot3 msk hackad rödlök2 msk hackad dill2 msk majonäs1 ½ tsk finrivet citronskalsaltnymalen svartpeppar4 mjuka tunnbröd, rektanguläraHacka kräftorna och blanda med övriga ingredienser. 5 gelatinblad1 vaniljstång1 ½ dl vatten1 dl strösocker100 g färska vinbär200 g färska hallon4 dl vispgräddeGarnering
Just detta bröd/kex innehåller svarta vinbär och nässlor. Hackad rödlök. Som jag nämnt i tidigare inlägg så uppskattar jag det enkla i matlagning och just denna förrätt är precis så
Rosta valnötterna och vitlöken lite lätt, hacka och bryn rödlöken. Vad jag minns så var de fyllda med linser, serverade med potatismos, någon sky av något slag och en svartvinbärsgelé
1 liten rödlök. 0,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft. 2 dl rödavinbär. 1 förp 5-minuterssill 1 liten morot 1 liten rödlök 1 bit eller cirka 5 cm purjolök 0,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft 3 msk strösocker 2 dl rödavinbär lagen från sillen
Torr, fruktig smak med inslag av smultron, kex, nougat och rödavinbär. Parmaskinka, två olika sorters salami, houngsmelon, kall marinerad kyckling med smak av soltorkade tomater och basilika, pastasallad som bestod av färsk tortellini med pestofyllning, blandade salladsblad, gurka, tomater, rödlök
Små barn kan ofta bli röda kring munnen när de har ätit tomat. Detta blev en tomatsoppa som har en fyllig smak av tomat med en mörk syra från de svarta vinbären
Skala och skär rödlöken i klyftor. Lägg sköljda vinbär, äpplen, lök, vitlök, tomater, chili, vinäger, socker, senapsfrö, salt och peppar i en gryta och koka sakta, ca 30 minuter. 250 g vinbär
Krispiga sockerärtor, fräsch sallad av olika slag, kanske några jordgubbar eller varför inte en handfull vinbär eller vad du nu finner på marknaden, i affären eller i ditt eget trädgårdsland
Fyll på med gin och sprite och lägg i vinbärsisen. Vinbärs- och nektarinbål (16 glas) Ingredienser 2 dl rödavinbär 4 nektariner 8 lime 70 cl gin 2 liter sprite Gör såhär Lägg vinbären i en islåda och häll på vatten och ställ in i frysen. Fransk potatissallad (20 port) Ingredienser 3 kg potatis 4 rödlök 4 morötter 1 knippe rädisor 200 g sockerärtor Dressing. 2 dl vitvinsvinäger 2,5 dl olivolja 2 msk dijonsenap 1 msk salt 1 msk svartpeppar 1 dl hackade örter Gör såhär Strimla rödlök och lägg ca 10 min i kallt vatten för att dra ur den stickiga smaken. 2 dl rödavinbär. 4 rödlök