Som tur var hade vi gott om grönsaker hemma och jag känner mig själv, så det fanns en burk Gogreens färdiga röda linser och rostad paprika i olja (Garant)
Jag bytte ut gröna linser mot röda för tycker det ser trevligare ut med lite färg. För lite sen gjorde jag denna goda linssallad med mandelpesto och bacon
Puylinser Fetaost Röd paprika Rödlök Balsamvinäger Olivolja Fransk senap Torkad timjan Salt, peppar Ev lite persilja för färgen Koka linserna tills de är klara (duh) Strimla paprika och rödlök så som du vill ha det Rör ned övrig smaksättning som du vill ha det
röd eller gul paprika. Linserna kallas belugalinser för att de liknar rysk belugakaviar. De är fasta och behåller formen även efter kokning och är perfekt till sallader
Jag hade först en tanke om att äta det med en massa sås och potatis, men sedan såg jag en förpackning linser som var i det närmaste oanvänd så det fick bli linssallad istället
1 vitlöksklyfta1 röd lök6 dl röda linser, kokta1,5 msk ljus balsamvinäger1 ask rucola1 st röd paprika2 tomaterpersiljasalt och peppar100 gram bacon, skuret i bitar4 skivor bröd med hela korn, fiberrikt. Skiva vitlök och rödlök och fräs detta i tillsammans med baconet i cirka 5 minuter. 1 röd lök
Malenas indiska linssallad, 4 portioner (huvudtillbehör) eller 8 portioner (deltillbehör). 2-3 torkade chilis ELLER 1 färsk röd (jag hade inga torkade andra gången). 2-3 torkade chilis ELLER 1 färsk röd (jag hade inga torkade andra gången)