Honung, färsk ingefära, rotfrukter och rosmarin trollar fram fantastisk smak på den helstekta och benfria fläskkotlettbiten, man kan också använda fläskfilé, men då måste man korta ner koktiden och jag tycker att det blir mera smak på skyn med helstekt fläskkotlett utan ben
Klart att servera med potatis och grönsallad. Ca 1,4kg fläskkött benfritt. Ca 1,4kg fläskkött benfritt 1 brk champinjoner ca 400 g 5 dl mellangrädde 2 buljongtärningar 1 dl soja 1,5 dl lingonsylt 1 dl syltlök
Vi skapade denna syrlig linssalladmed massor av fibrer, protein, läckra grönsaker med ett högt innehåll av den viktiga mineralen järn, som många av oss får i sig för lite i vår dagliga kost
Täck med plastfilm och låt köttet marinera i kylskåpet ett par timmar, eller över natten. 1 msk olja med neutral smak. Servera med nykokt ris (t ex sushiris) 2 portioner. 1 msk olja med neutral smak
Det blev därför en enkel kall linssallad. Utan att kolla något särskilt recept (eller snarare med hjälp av otaliga recept och salladsmonteringar genom åren i bakhuvudet) tog jag ingredienser som fanns inom räckhåll
Stek i olja och krydda med lite salt och peppar. Skölj av linserna och blanda med grovhackad persilja, rostad paprika, halverade tomater, skalad och skivad morot
Egentligen kör vi strikt laktosfritt till middag men jag såg lite mellan fingrarna och lät den här krämiga getosten få vara med eftersom de andra rätterna var helt laktosfria
Det här receptet är inspirerat av södra Frankrike och Provence med oliver, örter och mustiga smaker. Toppa med citron, färska örter och olivolja och sen är det klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.