Rågsikt julmust recept

Vörtbröd med porter och julmust

Vörtbröd med porter och julmust

rågsikt. Helst skulle jag velat baka med riktig vört, men det har jag inte fått tag på, så smaken fick komma från julmust, porter och smakrika kryddor
Hålkakor på julmust

Hålkakor på julmust

Häll i rågsikten. Här har jag använt mig av avslagen julmust som inte draks upp. Detta bröd får en härlig färg och smak av julmusten

Vörtbröd med julmust och porter

Många använder svagdricka som degvätska, men här använde jag mig av både porter och julmust som blev riktigt bra och brödet fick en god smak
Julens bästa vörtbröd!

Julens bästa vörtbröd!

Arbeta in rågsikten, gärna med maskin, och tillsätt vetemjöl efterhand. Smält smör och tillsätt julmusten, låt detta bli fingervarmt
Kalljästa vörtfrallor/vörtbröd!

Kalljästa vörtfrallor/vörtbröd!

Jag valde att ha både julmust och vatten som vätska och den mängden krydda som står angiven nedan ger en ganska mild smak på brödet
Mustbröd

Mustbröd

julmust. rågsikt (275 g). Gör så här. Smula jästen i en bunke. Värm musten till fingervarmt, 37 grader. Häll musten över jästen och rör tills den lösts upp
Vörtbröd

Vörtbröd

Tillsätt rågsikt och det mesta av vetemjölet och arbeta degen tills den blir blank och släpper skålens kant
Ljuvligt vörtbröd, juliga pomerans rågkakor och pepparkaks knäckebröd

Ljuvligt vörtbröd, juliga pomerans rågkakor och pepparkaks knäckebröd

Häll i porter och julmusten i det smälta smöret. 50 g smör 25 g jäst för söta degar 1 flaskor porter 1/2 flaska av 33 cl julmust 1/4 msk kryddnejlika, malen 1 tsk pomeransskal, malen 1/2 msk ingefära, malen 7 dl rågmjöl 0,75 dl mörk sirap 1/2 msk salt 1 dl russin 8 dl vetemjöl. 5 dl mjölk 50 g smör eller margarin, rumsvarmt eller ½ dl flytande 50 g jäst ½ dl sirap 1½ tsk salt 1 msk malda pomeransskal 750 g (ca 1,4 l) rågsikt. 5 dl rågsikt. 33 cl julmust. 5 dl rågsikt
Hembakat vörtbröd

Hembakat vörtbröd

11 flaska julmust, 33 cl. 110 dl rågsikt. 50g jäst. 11 flaska porter, 33 cl. 1100g smör. 11/2 msk mald ingefära
Svenskt Smör, valfri

Svenskt Smör, valfri

2 bröd 25 g färsk jäst 25 g smör 1 flaska julmust eller mörkt öl (à 33 cl) 1 dl kvarg (10%) 1/2 dl mörk sirap eller brödsirap 90 g vörtmix 1 tsk salt 5 dl rågsikt (5 dl motsvarar ca 275 g) 5 - 6 dl vetemjöl special (5-6 dl motsvarar ca 275-330 g) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Vörtbröd, Ernsts recept

Vörtbröd, Ernsts recept

Vörtbröd100 g smör 50 g jäst för söta degar 66 cl porter (öl) 33 cl julmust 0,5 msk malen nejlika 2 tsk malen pomeransskal 1 msk malen ingefära 14 dl rågsikt 1,5 dl mörk sirap 1 msk salt 2 dl russin 16 dl vetemjöl
Vörtbröd

Vörtbröd

Den stora tjuvningen var dock söndagens vörtbrödsbak och den första julskinkans griljering, som sedan resulterade i skinksmörgås med julmust till kvällsmat
Julfrallor med must och russin

Julfrallor med must och russin

Tillsätt pljan, saltet och rågsikten. 2 flaskor julmust, à 33 cl eller motsvarande mängd julmust från en större flaska. 6 dl rågsikt. 2 flaskor julmust, 33 cl eller motsvarande mängd julmust från en större flaska. 6 dl rågsikt
Minivörtbröd

Minivörtbröd

Tillsätt must, rågsikt, vetemjöl, smör, olja, sirap och kryddor. julmust. rågsikt, (660 g). Ingredienser 50 g jäst 3 dl porter 3 dl julmust 12 dl rågsikt, (660 g) 2 dl vetemjöl special 50 g smör, rumsvarmt 2 msk rapsolja 1,5 dl mörk sirap 1 msk pomeransskal, malda 1 tsk ingefära, mald 1 tsk kryddnejlika, mald 1 tsk kardemumma, stött 2 tsk salt
Vörtbröd - Swedish Christmas Bread

Vörtbröd - Swedish Christmas Bread

Tillsätt kall julmust och öl, rör tills jästen är löst. Add the cold julmust and beer, stir until the yeast is dissolved
Vörtbröd eller bullar

Vörtbröd eller bullar

Tillsätt kall julmust och öl, rör tills jästen är löst. 33 cl julmust eller svagdricka. ca 20 – 22 dl rågsikt (22 dl motsvarar ca 1,1 kg). 33 cl julmust eller svagdricka. ca 20 – 22 dl rågsikt (22 dl motsvarar ca 1,1 kg)
Vörtbröd

Vörtbröd

25g Jäst 25g Smör 3dl Julmust eller mörkt öl 1 dl Kessella naturell 1/2 dl Mörk sirap90 g Vörtmix 1 tsk salt 5 dl Rågsikt 5 - 6 dl Vetemjöl special
Julens vörtbröd

Julens vörtbröd

Blanda 75 g smulad jäst i lite julmust. Smält 100 g smör och tillsätt julmust (totalt 33 cl), 33 cl porteröl, 1 dl mörk sirap och 1 dl flytande honung. Tillsätt 1 1/2 msk salt, 1 1/2 msk ingefära, 1 1/2 tsk mald kryddnejlika och 2 liter rågsikt. Blanda 2 dl russin med några dl rågsikt och rör ner i degen