Jag har aldrig tidigare gjort rådjurssadel men de flesta recept var simpla och handlade om att salta och peppra köttet, steka det hastigt till en fin yta och sedan göra klart det i ugnen med en stektermometer
Viltkött är så magert att det kan bli torrt om man har otur. Men täcker man rådjurssadeln med bacon, så får man en saftig stek med en trevlig, lite rökt smak
Ta upp köttet ur formen, lägg det med köttsidan neråt och låt svalna. 1 st rådjurssadel, 1. Stek i ugnen tills köttet har en temperatur på 65–70 grader, 35–40 minuter. 1 st rådjurssadel, 1
Salta och peppra köttet. Fördela rotfrukterna och löken i en långpanna och lägg rådjurssadeln ovanpå. Stick in en stektermometer i köttets tjockaste del, men inte mot benet
Salta och peppra köttet och bryn det runt om i smör tills det får fin färg. Vad sägs om en saftig rådjurssadel som serveras tillsammans med en hemmagjord rödvinssås och smörstekta kantareller
Ta upp köttet ur formen, lägg det med köttsidan neråt och låt svalna. Stek i ugnen tills köttet har en temperatur på 65–70 grader, 35–40 minuter. 1,2-1,5 kg rådjurssadel. Rådjur1,2-1,5 kg rådjurssadel 50 g smör, rumstempererat salt, efter smak vitpeppar, nymalen, (efter smak) 1 gul lök 1 morot ca 100 g rotselleri 2 msk tomatpuré vatten 1 dl rödvin 2 lagerblad 0,5 tsk torkad timjan 5-6 enbär
Om man har tur, och som jag har en bror som jagar kan man få lite rådjurskött att lägga frysen. I helgen blir det rådjurssadel som jag serverar med jordärtskockspuré, trattkantareller, kål och rödvinssky
Normalt sätt hade jag som det så fint heter monterat såsen med en klick smör på slutet men eftersom smaken redan var djup och bra samt att såsen var blank och fin hoppade jag över detta kapitel och rasade snabbt vidare mot köttet
Ta en skiva kött och känn vibbarna av en söndagsmiddag i mitten av förra århundradet. Vill du ställa till med gammaldags finmiddag så leta upp en rådjurssadel
Köttet är mycket mört, en rådjurssadel behöver bara en kort tillagningstid. Jaktsäsong Nu är det många av oss som fått ett välkommet tillskott till vår kost, i form av säsongens viltkött