Rådjurssadel buljong recept

Portvinsstekt rådjurssadel

Lägg köttet på grönsakerna och slå på buljongen och portvinet. Servera med tex råstekt potatis, gratäng eller pommes 2 - 2 1/2 kg rådjurssadel. 2 - 3 dl buljong

Rådjurssadel

Koka upp buljong, vin och soja med småkött och ben från saldelputset. Pudra över mjölet och späd med buljongen

Helstekt hjortsadel med rostade rotsaker

Vispa ur panna och form med vätska, buljong, rödvin och grädde. Sätt ugnen på 225 grader. Gör i ordning rotsakerna, ringla olja över, strössla med flingsalt och skjuts in i ugnen när det är varmt

Jägarsås

Sila buljongen. Om mer mustighet önskas slå i lite flytande koncentrerad viltbuljong. Viltbuljong. 3 dl grönsaksbuljong samt lite sherry, vanlig soya alltefter vilken kulör som önskas på såsen. 3 dl grönsaksbuljong

Rådjurskotletter

Slå på buljong och grädde och lite soya. Hugg eller såga rådjurssadel och rygg till kotletter, ca 2 cm tjocka. Rådjurssadel och rygg,(sågad eller huggen i 2 cm tjocka kotletter). ca 2 dl buljong