Vispa sedan i stekskyn och buljong under omrörning och sedan grädden. Här kommer recept på helstekt rådjurssadel på rotsaksbädd, och två goda såser till, som vi åt vid vår nyårsmiddag
Man kan koka hela sadeln i en gjutjärnsgryta med buljong, morötter, lök , kryddor och vin först för att sen grilla på det i ugnen för att få färg och sen servera köttet ur benet om man vill
När vinägern kokat ihop till en tjock lag tillsättes portern och buljongen och låter. 4 st medaljonger på 250 g utskurna ur hjort- eller rådjurssadel. 2½ dl kraftig kött eller viltbuljong
Rådjurssadel. Mormors fisksoppa med potatisbuljong rågflarn och sagogryn. Impereal Stout från Slottskällans Bryggeri i Uppsala var en spännande kombination som passade både "Mac & Cheese" samt "Rådjurssadeln"
Lägg köttet på grönsakerna och slå på buljongen och portvinet. Servera med tex råstekt potatis, gratäng eller pommes 2 - 2 1/2 kg rådjurssadel. 2 - 3 dl buljong
Vispa ur panna och form med vätska, buljong, rödvin och grädde. Sätt ugnen på 225 grader. Gör i ordning rotsakerna, ringla olja över, strössla med flingsalt och skjuts in i ugnen när det är varmt
Sila buljongen. Om mer mustighet önskas slå i lite flytande koncentrerad viltbuljong. Viltbuljong. 3 dl grönsaksbuljong samt lite sherry, vanlig soya alltefter vilken kulör som önskas på såsen. 3 dl grönsaksbuljong
Slå på buljong och grädde och lite soya. Hugg eller såga rådjurssadel och rygg till kotletter, ca 2 cm tjocka. Rådjurssadel och rygg,(sågad eller huggen i 2 cm tjocka kotletter). ca 2 dl buljong