Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Han stod med skorna på när jag öppnade ytterdörren, och sen försvann han iväg till sin syster. Ja, men då kommer här ett litet tips på en lättlagad och krämig svamprisotto - varför inte till morgondagens lunch exmeplevis
Jag har aldrig tidigare gjort rådjurssadel men de flesta recept var simpla och handlade om att salta och peppra köttet, steka det hastigt till en fin yta och sedan göra klart det i ugnen med en stektermometer
Gnid sadeln med vitlöksklyftan och krydda med salt, peppar & timjan. salt & svartpeppar. Men täcker man rådjurssadelnmed bacon, så får man en saftig stek med en trevlig, lite rökt smak
Smaka av med en liten dutt curry (smakförhöjare till svampen. Har du ett gäng svampar kvar så är det ju en klassiker att göra en riktigt god och krämig svamprisotto
Svamprisottomed kyckling, en härligt krämig och smakrik risotto med både champinjoner och brun shimejisvamp, kokt i en kycklingbuljong och smaksatt med svartpeppar, timjan och salt
Stek i olivolja tillsammans med krossad vitlök. Smaka av med salt, peppar. Ingredienser. 3 schalottenlökar3 msk olivolja3 dl avorioris8 dl hönsbuljong450 g kantareller1 dl vispgrädde30 g parmesanostsalt och peppar600 g kycklingfilé2 vitlöksklyftor1 msk olivoljasalt och pepparPersilja
Fördela rotfrukterna och löken i en långpanna och lägg rådjurssadeln ovanpå. Lägg tillbaka köttet i sadel Servera med rotfrukterna, enbärsgräddsås, potatisgratäng och gelé
Ingredienser Portioner. 4 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 gul lök 1 msk olja 3 dl arborioris 130 g svamp - och tryffelcrème 1 dl riven prästost Portabello 200 g portabellosvamp 1 msk olja 1 msk smör 1 vitlöksklyfta salt peppar 150 g haricots verts 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.