Kokade alla räkskalen med vitt vin och lite vatten i typ 20 min medan jag fräste lök, vitlök, morötter, kålrot och lite palsternacka med en rejäl körv tomatpuré
Fräs finhackad vitlök och grovhackad lök i olivoljan. Släng ner en stor skivad morot och en hackad fänkål och låt det svettas i kasstrullen ett par minuter
Spar räkskalen. Grovhacka lök och vitlök, och skär moroten i mindre bitar. Smaka av om det behövs ytterligare kryddning i form av hummerfond eller lite vitlökssalt
Ringla lite olja i en kastrull och fräs räkskalen snabbt utan att de får färg, riv ner ingefäran och tillsätt vatten, salt och peppar, en skvätt fisksås och buljong
Stek i smör och tillsätt räkskalet, rör om och tillsätt vin och vatten så det täcker skalen. Skala lök, morot och dela i lagom bitar tillsammans med sellerin
Tillsätt tomatpurén och räkskalen. Skala och hacka löken grovt. Skala och skär moroten i bitar. 1 gul lök. 1 morot (ca 100 g). Hetta upp en klick smör i en kastrull och fräs lök, morot och persilja i ca 2 minuter utan att det tar färg. 1 gul lök. 1 morot (ca 100 g)