Potatisterrin persilja recept

Potatisterrin med getost och rosmarin

Potatisterrin med getost och rosmarin

Rör sedan ner äggen, ett i taget, och avsluta med persiljan och rosmarinen. Ska den serveras tillsammans med kött som också ska tillagas i ugn går det bra att göra potatisterrinen tidigare under dagen och sedan förvara den i kylen, och värma på den medan den nyligen ugnsstekta köttbiten vilar i folie, medan förrätten serveras
Potatisterrin

Potatisterrin

Rör i persilja och timjan. 5 dl hackad persilja. Skala och skiva potatisen tunt. Koka upp crème fraiche och grädde
Potatisterrin med getost

Potatisterrin med getost

finhackad persilja. Sätt ugnen på 200º. Skiva potatisen tunt. Koka upp crème fraiche med getost, vitlök, salt och peppar
Svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky

Svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky

4 ca 700 g filé, t ex oxfilé, lammytterfilé eller fläskfilé 1 msk smör eller margarin Svamp- och parmesanöverbak 10 champinjoner, skogschampinjoner eller fryst svampmix (10 champinjoner motsvarar 3 dl svampmix) 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 dl crème fraiche 1 ägg 1 dl riven parmesanost 1/2 dl hackad persiljaPotatisterrin 800 g skalad potatis 4 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 75 g smör 2 msk färsk hackad timjan salt malen svartpeppar Sås 1 msk strösocker 2 dl rött vin eller rött matlagningsvin 3 msk koncentrerad kalvfond 2 dl vatten 3 msk lagrad balsamvinäger 2 tsk majsstärkelse (Maizena) 2 msk smör Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Potatis och ruccolaterrin

Potatis och ruccolaterrin

Basilika eller persilja till garnering. Klä en form på 1,5 liter med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader
Veganska tapas

Veganska tapas

Toppa med persilja, servera genast. Klipp över färsk persilja och lägg upp på ett serveringsfat. Under tiden blandar du PåMackan, pressad vitlök, hackad persilja, olivolja, salt och peppar till en röra
Veganska tapas

Veganska tapas

Toppa med persilja, servera genast. Klipp över färsk persilja och lägg upp på ett serveringsfat. Under tiden blandar du PåMackan, pressad vitlök, hackad persilja, olivolja, salt och peppar till en röra
Gott nytt år gånger två :)

Gott nytt år gånger två :)

en amuse bestående av potatisterrine toppad med lite röd rom, citron och dill. Tag ut o smula fetaost över samt strö över rikligt med hackad persilja och timjan
Lammkotletter

Lammkotletter

Serverad med potatisterrin smaksattt med vitlök och västerbottenost, tomatsallad och en rödvinssås. Blanda olika sorters tomater med rödlök och hackad persilja

Potatisterrin med getost

6 portioner (ganska så små portioner)1,2 kg potatis2 dl lätt crème fraiche200 g chèvre (getost)1 liten pressad vitlöksklyfta1 tsk salt1/2 tsk svartpeppar2 stora ägg1 dl finhackad persilja1 dl finhackad basilikaSätt ugnen på 200 grader. 1 dl finhackad persilja

Potatisterrin med getost

1 dl finhackad persilja. Sätt ugnen på 200º. Skiva potatisen tunt. Koka upp crème fraiche med getost, vitlök, salt och peppar

Potatisterrin

persilja. 1. Sätt ugnen på 200º. 2. Skiva potatisen tunt. 3. Koka upp creme fraiche med getost, vitlök, salt och peppar

Lyxig potatisterrin

Salta och peppra mellan lagren och strö emellan lite riven ost, pressad vitlök, persilja och rosmarin