Potatiskaka vin recept

Potatiskaka

Potatiskaka

Ett riktigt bra vin som vi ofta köper. Till varmrätt helstekte jag en bit innanlår av älgkalv och till köttet åt vi potatiskaka, balsamicosås och sallad på färska rödbetor
Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinssky

Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinssky

Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Serranolindad kyckling med potatiskaka

Serranolindad kyckling med potatiskaka

Rödvinssky. Börja med potatiskakan. 1 dl rödvin. Häll i vinet i pannan o tillsätt sedan de andra ingridienserna uyom smöret o låt småkoka i 5 min
Pommes Anna – fransk ugnsbakad potatiskaka

Pommes Anna – fransk ugnsbakad potatiskaka

Det här är matlagning när den är som bäst. Enkla, rena smaker – inget krångel. Man skivar potatis riktigt tunt, kryddar med vitlök och steker den i ugnen som en kaka
Helstekt oxfilé med potatiskaka och rödvinssås

Helstekt oxfilé med potatiskaka och rödvinssås

Potatiskaka. Rödvinssås. Skiva upp köttet och skär potatiskakan i snibbar. Späd med vin, vatten och fond, och koka ihop såsen i 10 minuter. 3 dl rött vin. 2 kg oxfilé salt peppar 2 msk färsk timjan 2 msk smör 500 g körsbärstomater Potatiskaka. 700 g potatis 2 st morot 1 st palsternacka 1 st gul lök 2 st ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 dl riven ost salt peppar Rödvinssås. 2 st schalottenlökar 1 msk tomatpuré 1 msk rörsocker 2 msk smör 3 dl rött vin 3 dl vatten 3 msk kalvfond 1 msk soja 2 tsk sirap mörk salt peppar 1 msk maizena majsstärkelse Ugn
Stekt ankbröst shitake tryffelsås svartkål och potatiskaka

Stekt ankbröst shitake tryffelsås svartkål och potatiskaka

Häll sedan över vinet, vattnet och fonden. Stekt ankbröst med shitake, tryffelsås, svartkål och potatiskaka – recept 4 personer. 2,5 dl rött vin. Stekt ankbröst med shitake, tryffelsås, svartkål och potatiskaka – recept 4 personer 2 ankbröst (á ca 400 g). 2,5 dl rött vin
Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta 2 msk basilika , färsk, finstrimlad 1 tsk timjan 1 msk körvel , finstrimlad 200 gram parmesanost 1 msk maizena 5 st bakpotatis(ar) , stora 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Krämig savoykål 1,5 dl grädde 1 st Schalottenlök(ar) 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål 1 msk smör 0,5 dl vitt vinRödvinssky 0,5 msk kalvfond 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 krm timjan , torkad 2 dl rött vin 1 nypa(or) strösocker 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör Smörstekta kantareller 1 msk persilja , hackad 1 msk smör 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller Till garnering 1 gourmetsalt 1 timjan 1 st svartpeppar , från kvarn Oxfilén 700 gram oxfilé , hel, färsk eller fryst Köp receptet
Helstekt oxfilé med potatiskaka och rödvinssås

Helstekt oxfilé med potatiskaka och rödvinssås

13 dl rött vin. 2 kg oxfilé salt peppar 2 msk färsk timjan 2 msk smör 500 g körsbärstomater Potatiskaka. 700 g potatis 2 st morot 1 st palsternacka 1 st gul lök 2 st ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 dl riven ost salt peppar Rödvinssås. 2 st schalottenlökar 1 msk tomatpuré 1 msk rörsocker 2 msk smör 3 dl rött vin 3 dl vatten 3 msk kalvfond 1 msk soja 2 tsk sirap mörk salt peppar 1 msk maizena majsstärkelse Ugn. 200°/150°Potatiskaka. 1Rödvinssås. Späd med vin, vatten och fond, och koka ihop såsen i 10 minuter. 1Skiva upp köttet och skär potatiskakan i snibbar
Helstekt hjortytterfilé med potatiskaka

Helstekt hjortytterfilé med potatiskaka

Tillsätt vin, vinäger och kalvfond. Potatiskaka. 14 dl rött vin. 10,5 dl balsamvinäger. 1Sås2 klyfta vitlök 1 gul lök 0,5 morot 1 msk smör 4 dl rött vin 0,5 dl balsamvinäger 4 dl kalvfond 1 kanelstång salt peppar ev majsstärkelse 30 g smör 50 g mörk choklad. 1Potatiskaka500 g potatis 0,25 purjolök 1-2 klyfta vitlök 0,5 dl persilja, hackad 0,25 dl färsk timjan 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 dl ost, riven 2 ägg 1 dl gräddeHjortytterfilé
Viltournedos med rödvinssås och potatiskaka

Viltournedos med rödvinssås och potatiskaka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 700 gram älgfilé , eller kronhjort, putsad filé (mittbiten) 1 l svamp , av höstens skörd 2 dl Schalottenlök(ar) , hackad 1 flaska(or) vin , rött 1 kg potatis(ar) , skalad 100 gram smör 1 dl matolja 2 dl viltbuljong 1 msk maizena 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Köp receptet