Börja med potatiskakan. Medan potatisen är i ugnen gör du rödvinssåsen. Lyft bort morteln, fatet och översta papperet och låt potatiskakan få lite färg
Ett riktigt bra vin som vi ofta köper. Till varmrätt helstekte jag en bit innanlår av älgkalv och till köttet åt vi potatiskaka, balsamicosås och sallad på färska rödbetor
Tillsätt vitt vin och grädde. Dessutom hade jag bara en liten gnutta parmesanost i potatiskakan. Gör rödvinsskyn genom att fräsa lök och vitlök i lite smör i en kastrull
Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Det här är matlagning när den är som bäst. Enkla, rena smaker – inget krångel. Man skivar potatis riktigt tunt, kryddar med vitlök och steker den i ugnen som en kaka
Häll på grädde, vin. Lägg upp potatiskakan på en tallrik, sedan köttet som du toppar med de stekta kantarellerna och såsen och garnera med valfria grönsaker
Potatiskaka. Rödvinssås. Skiva upp köttet och skär potatiskakan i snibbar. Späd med vin, vatten och fond, och koka ihop såsen i 10 minuter. 3 dl rött vin. 2 kg oxfilé salt peppar 2 msk färsk timjan 2 msk smör 500 g körsbärstomater Potatiskaka. 700 g potatis 2 st morot 1 st palsternacka 1 st gul lök 2 st ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 dl riven ost salt peppar Rödvinssås. 2 st schalottenlökar 1 msk tomatpuré 1 msk rörsocker 2 msk smör 3 dl rött vin 3 dl vatten 3 msk kalvfond 1 msk soja 2 tsk sirap mörk salt peppar 1 msk maizena majsstärkelse Ugn
Häll sedan över vinet, vattnet och fonden. Stekt ankbröst med shitake, tryffelsås, svartkål och potatiskaka – recept 4 personer. 2,5 dl rött vin. Stekt ankbröst med shitake, tryffelsås, svartkål och potatiskaka – recept 4 personer 2 ankbröst (á ca 400 g). 2,5 dl rött vin
Potatiskaka. Rödvinssås. Skiva upp köttet och skär potatiskakan i snibbar. Späd med vin, vatten och fond, och koka ihop såsen i 10 minuter. 3 dl rött vin
Potatiskaka. Rödvinssås. Häll på hälften av vinet och all buljong. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och häll i resten av vinet, balsamvinäger och koka upp
13 dl rött vin. 2 kg oxfilé salt peppar 2 msk färsk timjan 2 msk smör 500 g körsbärstomater Potatiskaka. 700 g potatis 2 st morot 1 st palsternacka 1 st gul lök 2 st ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 dl riven ost salt peppar Rödvinssås. 2 st schalottenlökar 1 msk tomatpuré 1 msk rörsocker 2 msk smör 3 dl rött vin 3 dl vatten 3 msk kalvfond 1 msk soja 2 tsk sirap mörk salt peppar 1 msk maizena majsstärkelse Ugn. 200°/150°Potatiskaka. 1Rödvinssås. Späd med vin, vatten och fond, och koka ihop såsen i 10 minuter. 1Skiva upp köttet och skär potatiskakan i snibbar