Det enda du behöver är potatis, smör, vitlök, salt och peppar. Skiva tunt, (gärna i maskin eller på mandolin) och stek sedan i rikligt med smör tillsammans med pressad vitlök tills potatisen mjuknat något
Det är potatisbakelser med smördeg och västerbottenost. Vårt tidigare favorittillbehör, crushed potatoes, har nu fått kraftig konkurrens från dessa frasiga potatisbakelser
Just kokt potatis är inget tillbehör som liger mig särskilt varmt om hjärtat men så här omgjord till frasiga potatisbakelser så blev de en solklar favorit som tillbehör till oxfilén vid nyårsmiddagen
Med sötpotatis och vitlök blev det en härlig brytning till det kryddstarka köttet. Vill du göra större potatisbakelser använder du stora muffinsformar i papper
Skala och skiva eller hacka vitlöken mycket fint. Lossa potatisbakelserna försiktigt från formarna. Hetta upp en stekpanna med olja och stek potatisen mjuk i omgångar tillsammans med vitlöken
Potatisbakelsen har vi hittat i Lottas två små kök, men i vårt kök pressades det även i lite vitlök (något som Lotta förmodligen inte alls hade haft något emot
Sitter och morgonmyser i köket med en kopp kaffe. Älskar att det är helg igen och familjen ledig. Idag ska vi titta på Tim som har hockeymatch och sedan försöka fixa lite mer i Millys rum
Smält smöret och pressa vitlöken över. Ingredienser för 4 personer6-7 mandelpotatis (jag använde vanlig potatis)30 g torkad svamp eller 200 g färsk1 vitlöksklyfta1 tsk salt250 g riven västerbottenost1 krm svartpeppar2 smördegsplattor, frysta1 uppvispat ägg till penslingGör så härSkala och koka potatisen i saltat vatten. Grädda potatisbakelserna, strax före servering, i nedre delen av ugnen 12-15 min tills de fått fin färg. 1 vitlöksklyfta