Potatisbakelse vitlök recept

Potatisbakelse med smak av vitlök

Potatisbakelse med smak av vitlök

Den här potatisbakelsen var såå god och krämig. Pressa i vitlöken och grovriv löken. Blanda i vitlöksosten och äggula

Potatisbakelse med vitlök och smör

Det enda du behöver är potatis, smör, vitlök, salt och peppar. Skiva tunt, (gärna i maskin eller på mandolin) och stek sedan i rikligt med smör tillsammans med pressad vitlök tills potatisen mjuknat något
Potatisbakelser

Potatisbakelser

Blanda i den pressade vitlöken. 1 vitlöksklyfta. Hacka svampen och stek i fettet. Salta och peppra. Låt det svalna något
Potatisbakelser

Potatisbakelser

Just kokt potatis är inget tillbehör som liger mig särskilt varmt om hjärtat men så här omgjord till frasiga potatisbakelser så blev de en solklar favorit som tillbehör till oxfilén vid nyårsmiddagen
Söta Potatisbakelser

Söta Potatisbakelser

Med sötpotatis och vitlök blev det en härlig brytning till det kryddstarka köttet. Vill du göra större potatisbakelser använder du stora muffinsformar i papper
Potatisbakelse

Potatisbakelse

Skala och skiva eller hacka vitlöken mycket fint. Lossa potatisbakelserna försiktigt från formarna. Hetta upp en stekpanna med olja och stek potatisen mjuk i omgångar tillsammans med vitlöken
Fylld fläskfilé med potatisbakelse.

Fylld fläskfilé med potatisbakelse.

 Potatisbakelsen har vi hittat i Lottas två små kök, men i vårt kök pressades det även i lite vitlök (något som Lotta förmodligen inte alls hade haft något emot
Vegobullar med potatisbakelse

Vegobullar med potatisbakelse

Skala lök, vitlök och morot. Denna gång blev det vegobullar och till det serverades potatisbakelse och en kall sås
Middag

Middag

till varmrätt så grillade vi närproducerad svensk oxfilé och serverade med en pepparsås, lite grönsaker och potatisbakelser
Mandelpotatisbakelse

Mandelpotatisbakelse

Smält smöret och pressa vitlöken över. Ingredienser för 4 personer6-7 mandelpotatis (jag använde vanlig potatis)30 g torkad svamp eller 200 g färsk1 vitlöksklyfta1 tsk salt250 g riven västerbottenost1 krm svartpeppar2 smördegsplattor, frysta1 uppvispat ägg till penslingGör så härSkala och koka potatisen i saltat vatten. Grädda potatisbakelserna, strax före servering, i nedre delen av ugnen 12-15 min tills de fått fin färg. 1 vitlöksklyfta