1. Skala och tärna potatis, pumpa, lök och vitlök. Fräs grönsakerna i olivoljan i en kastrull tillsammans med paprikapulver. Häll på vatten och buljongen, koka sakta ca 20 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer.
2. Blanda ner havredrycken och koka upp. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.
3. Linsspread: Skölj linserna och låt dem rinna av ordentligt. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.
4. Mixa linserna tillsammans med, citronskal och -saft, salladskrydda och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
5. Ansa salladskålen. Bred linsspread på tortillabröden, lägg på salladsblad och rulla ihop.
Mixa linser, mangold, persilja och ägg till en slät smet och blanda medpotatis/morotsrivet. Jag hade kokt potatisoch kokta morötter över från tidigare middag, och adderade resten
Hacka blomkål ochpotatis i centimeterstora bitar och lägg i fräset. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och curry i olja på medelvärme i ett par minuter
Jag gjorde ett potatismosmed ost och örter och rullade in i filodegen. Vi gillar ju den suveränt goda potatis- och getostpajen som tillbehör till en köttbit, men detta var definitivt ett alternativ
potatis i en stor kastrull tills potatisen börjar mjukna. Ursprungsreceptet kommer från någon bok med mat från Sydostasien, och är hämtad ur avsnittet som handlar om Malaysia
I den här har jag använt varm potatis, bacon och linser. Sallad kan faktiskt passa ganska bra även när det är lite kallare om man gör den med lite ljumna ingredienser och använder ingredienser som är någorlunda i säsong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.