Portabello olivolja recept

Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella

Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella

Häll på rikligt med olivolja på samtliga. 8 portabellosvampar. Värm ugnen till 175 grader. Ta bort foten på svamparna, lägg hattarna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form
Fyllda portabello :)

Fyllda portabello :)

Lägg nötterna, salladsblandning, bjäst, olivolja, citronsaft och salt i en matberedare. Här är recept på Fyllda portabello
Ugnsbakad portabello med tomat- och kronärtskocksmix

Ugnsbakad portabello med tomat- och kronärtskocksmix

olivolja. Med olja i botten av en ugnsfast form placerade jag två stycken portabello med ovansidan nedåt, hällde mer olja över de blottade svampskivorna och saltade ganska mycket, innan de åkte in i ugnen
Misomarinerad portabello

Misomarinerad portabello

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Marinad 2 msk vit misopasta 1,5 msk farinsocker 1 msk sojasås 2,5 msk rapsolja 2 msk citronsaft 1 tsk citron(er) , endast skalet, rivet 4 st portabello , stora 50 gram ruccola 3 msk pistagenötter 1,5 msk olivolja 0 svartpeppar , efter smak 1 st citron(er) , 4 klyftor Köp receptet
Portabello med tomat och ricotta

Portabello med tomat och ricotta

4 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 400 g hela skalade tomater 1/2 dl vatten 1 msk tomatpuré 1/2 msk honung 2 msk balsamicovinäger salt och peppar 250 g portabellosvampar 500 g pappardelle persilja och vitlök 1 dl ricottaost 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Misomarinerad portabello

Misomarinerad portabello

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Marinad 2 msk vit misopasta 1,5 msk farinsocker 1 msk sojasås 2,5 msk rapsolja 2 msk citronsaft 1 tsk citron(er) , endast skalet, rivet 4 st portabello , stora 50 gram ruccola 3 msk pistagenötter 1,5 msk olivolja 0 svartpeppar , efter smak 1 st citron(er) , 4 klyftor Köp receptet
Portabello med couscoussallad

Portabello med couscoussallad

olivolja. Blanda detta med 3 msk olivolja i en liten skål. Vänd ned allt i couscousen, tillsätt saften från citronen, 3 msk olivolja och smaka av med salt och peppar. 6 st portabellosvampar. 3 msk olivolja
Gratinerad baconfylld portabello

Gratinerad baconfylld portabello

olivolja. Portabello är inte en egen svampsort utan det är en brun kastanjechampinjon (vanligen kallad "skogschampinjon") som fått växa sig riktig stor
Pizza bianco med portabello, mozzarella och rödlök

Pizza bianco med portabello, mozzarella och rödlök

olivolja. 3 msk olivolja. 4 portabellosvampar, tunt skivade. Pizzadeg4 dl vetemjöl 2,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 3 msk olivolja 1,5 dl vatten, kallt. Pizza 12 dl crème fraîche 4 portabellosvampar, tunt skivade 2 rödlökar, tunt skivad 500 g mozzarella, urkramad och riven i bitar 100 g rucolasallad 2 citroner, juicen olivolja
Slider med portabello och vårsallad

Slider med portabello och vårsallad

Pensla vårlök med lite olivolja och krydda med salt. Lägg ner portabello i en ugnsfast form eller kastrull och krydda med salt och svartpeppar
Premiumpizza – Portabello & fikon

Premiumpizza – Portabello & fikon

Zeta Olivolja Classico Extra. Baka ut degen och ringla över olivolja. Zeta Olivolja Classico Extra. 2 portabellosvampar. 2 portabellosvampar
Spagetti med portabello och gorgonzola

Spagetti med portabello och gorgonzola

olivolja, att steka i. Portabello kan bytas mot färsk skogs- eller vanlig champinjon. Fräs aubergine, sparris (utom topparna), svamp, soltorkade tomater och vitlök i olivolja några min, (tillsätt gärna lite av tomatoljan också)