Polsk surkålsgryta i svensk tappning "Bigos"
helena.kontulainen52
helena.kontulainen52

Polsk surkålsgryta i svensk tappning "Bigos"

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg surkål
  • 1 vitkål
  • 3 lökar
  • vitlök efter smak
  • lagerblad
  • tomatpuré
  • morötter
  • salt peppar bigoskrydda
  • vatten
  • buljong
  • svamp
  • rödvin ( kan uteslutas)
  • fläsk
  • stark korv

Beskrivning

    Koka surkålen så att vätskan delvis försvinner
    Bryn vitkålen och blanda i grytan
    Koka morötter blanda i grytan
    Stek lök och vitlök blanda i grytan
    Stek svampen blanda i grytan
    Stek fläsket och korven blanda i grytan
    Tillsätt lagerblad , salt och peppar
    Tillsätt buljongtärning
    Tillsätt rikligt med tomatpuré
    Smaksätt med Maggie ( polsk buljong)
    Låt puttra helst två dagar på svag värme, vänd då och då så att det inte fastnar i grytan
    Tillsätt rödvin
    Ätes med bröd, potatis eller som den är.
    Kan ätas kall och varm

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.