Koka surkålen så att vätskan delvis försvinner
Bryn vitkålen och blanda i grytan
Koka morötter blanda i grytan
Stek lök och vitlök blanda i grytan
Stek svampen blanda i grytan
Stek fläsket och korven blanda i grytan
Tillsätt lagerblad , salt och peppar
Tillsätt buljongtärning
Tillsätt rikligt med tomatpuré
Smaksätt med Maggie ( polsk buljong)
Låt puttra helst två dagar på svag värme, vänd då och då så att det inte fastnar i grytan
Tillsätt rödvin
Ätes med bröd, potatis eller som den är.
Kan ätas kall och varm
Så var det måndag igen. Varför är måndagar alltid så busy. Äh klart jag vet varför haha, åtminstone jag skjuter alltid fram saker till måndagen, det börjar ofta redan på torsdagen haha
IngredienserPortioner. 2 bröd 25 g färsk jäst 25 g smör 1 flaska julmust eller mörkt öl (à 33 cl) 1 dl kvarg (10%) 1/2 dl mörk sirap eller brödsirap 90 g vörtmix 1 tsk salt 5 dl rågsikt (5 dl motsvarar ca 275 g) 5 - 6 dl vetemjöl special (5-6 dl motsvarar ca 275-330 g) Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5. - Rabatt Arla 500 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Borstsj på ukrainskvis är en av minafavoritsoppor. Sanningen att säga brukar man aldrig ha bönor i den soppan iUkraina, men i Polen har vi det och ändå kallas soppan som den kallas
Ja, då var viinne på sista semesterveckan. Ja, inte för mig förstås, jag är ju föräldraledig men Jonny börjar jobba nästa vecka och stora tösen börjar i förskoleklass samtidigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.