Idén till receptet kommer från en polsk matblogg som heter karmelowy. Jag förstår inte polska, men det gör inget för recepten på bloggen finns även på engelska
Receptet fick jag från en polsk bekant för flera år sen. Det är en förenklad version på den klassiska polska gurksoppan som annars gärna innehåller kött eller kyckling
Borstsj på ukrainsk vis är en av mina favoritsoppor. Sanningen att säga brukar man aldrig ha bönor i den soppan i Ukraina, men i Polen har vi det och ändå kallas soppan som den kallas
Häll filmjölken i en bunke. Frys i minst 8 tim, över natten eller en hel dag. Ta filen ur bunken och låt rinna av i en silduk i rumstemperatur 8-12 tim
1. Sikta mjölet genom en sil ner i en bunke. Tillsätt saltet. 2. Koka upp vattnet och häll det över mjölet. Rör på en gång med en gaffel och tryck även sönder klumpar med gaffeln tills degens blir slät
Så här skriver Lisa Förare Winbladh om sin älskade kål. Problemet med vitkål är priset. Den är helt enkelt så billig att folk inte fattar hur bra den är och hur mycket respekt den förtjänar
1. Koka först lagen med vatten och kryddor ca 10 min, låt. svalna, tillsätt ättikan. 2. Koka rensad svamp, skuren i stora bitar i lite saltat vatten (är svampen vattnig behövs inget vatten) i 30 min på låg värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.