Söt plommonmarmelad med kanel och vanilj (en burk). Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel och vanilj
Ikväll har jag gjort plommonmarmelad, busenkelt och klart på nästan en timme. Precis i slutet av vår trädgård har vi ett litet plommonträd som varje år jag kan minnas har gett oss enorma mängder frukt
Här kommer ett plommonrecept på en jättegod marmelad som min mamma gjort. 1 kg plommon½ citron 2 msk riven ingefära2 msk vatten500 g syltsockerLägg de sköljda plommonen i en gryta tillsammans med tunt skivad citron och riven ingefära. Kram Lena 1 kg plommon
Vid en inventering av kylskåpets fruktinnehåll så hittade jag 8 fina plommon. 440 g plommon (urkärnade och delade). 440 g plommon (urkärnade och delade)
Idag har jag skördat plommon och kokat marmelad med kanelsmak. Ett tips är att räkna plommonen innan du börjar koka, så du vet hur många kärnor du ska hitta
Denna gången med gula plommon, kanel och en skvätt äppelsprit. Skölj och kärna ur plommonen. Häll i sockret när plommonen saftat ur sig och kokat ett tag
Kärna ur och dela plommonen i mindre bitar. Urkärnade plommon i bitar. Blanda allt väl i en kastrull och koka upp under omrörning och låt sedan koka (inte puttra) i 8 minuter, rör om då och då så det inne bränner vid
Jag gillar plommonmarmelad på ostbrickan men äter den gärna också på sconesen. Jag brukar få massor av plommon av vänner och bekanta och jag använder dem för det mesta till marmelad
Väldigt fina och goda plommon dessutom, kommer bli en toppensats det här känner jag. Jag utgick från mitt eget recept, men ville ha en aning mer ingefärssmak, så förutom att öka delen ingefära rev jag den här gången ner det direkt med plommonen istället, vilket blev väldigt bra