Istället för plommon kan man ta fikon. 3 dl havregryn, 75 gr fiberhusk, 2,5 dl bovete, 2 msk sesamfrön, 2 dl solrosfrön, 2 tsk bikarbonat, 1 krm havssalt, 150 gr hackade ekologiska torkade plommon, 100 gr hackad mandel (inte för finhackad). 150 gr hackade ekologiska torkade plommon,
En del av vår lilla plommonskörd (det var inget bra plommonår för oss i år) fick slinka ned i den här goda, mjuka långpannekakan, som passar bra både till fika och efterrätt
Ursprungsreceptet kommer härifrån och blåbären skulle kunna bytas ut mot antingen rabarber, plommon, hallon, jordgubbar eller varför inte en kombination av alla möjliga frukter
Varför inte plommon, blåbär eller björnbär. Äpplen, äpplen och åter äpplen. Det är temat för dagarna nuförtiden när våra gamla äppelträd välsignar oss med MÄNGDER av äpplen
Inspiration till den här goda efterrättskakan med årets skörd av äpplen och plommon, och med ett kul täcke av cornflakes, mandel och vit choklad, har jag fått av Annika på bloggen Bak och Mat för alla
Tryck ner äppelbitar, hallon, blåbär, plommon eller vad du vill. Som bagare på Solhaga Stenugnsbageri får jag absolut inte säga att den här kakan är glutenfri, vi har ju mjöldamm i lokalen
Den här gången blev det en rustik plommondessert, som smakar gott tillsammans med en klick lättvispad grädde eller mjukrörd vaniljglass, för er som tål det
Grovstrimla plommon och fikon och lägg dem, russin och chiafrön i blöt över natten i äppelmusten. 3 mjuktorkade plommon, ca 20 g. ca 15 g 3 mjuktorkade plommon, ca 20 g 2 mjuktorkade fikon, ca 20 g 1 tsk hela chiafrön
Skär aprikoser och plommon i mindre bitar. Nu har jag ätit glutenfri lågkolhydratkost i snart 10 år och äter inte så ofta mackor, men det här brödet brukar jag baka när vi firar jul nere i Alanya. 2 färska, blå plommon (ca 1 dl i bitar)